Messiho Argentína po roku prehrala, gólový Díaz šokoval Brazíliu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messiho Argentína po roku prehrala, gólový Díaz šokoval Brazíliu

Argentína stratila prvé body v juhoamerickej kvalifikácii MS.
Argentína stratila prvé body v juhoamerickej kvalifikácii MS.Reuters
Brazília prehrala druhý kvalifikačný zápas majstrovstiev sveta za sebou, päťnásobných šampiónovo zdolala Kolumbia. Neúspech musela prehryznúť aj Argentína.

Kolumbia - Brazília 2:1

Na Estadio Metropolitano Roberto Meléndez to bol večer útočníka Luisa Díaza, ktorý v priebehu štyroch minút pred záverom druhého polčasu dvakrát skóroval a zabezpečil svojej krajine šokujúce víťazstvo len niekoľko dní po tom, čo kolumbijskí ozbrojenci prepustili jeho uneseného otca.

Brazília začala dobre a na začiatku duelu dominovala, pričom už vo štvrtej minúte sa ujala vedenia zásahom Gabriela Martinelliho, ktorému asistoval Vinícius Júnior. Útočník Realu Madrid ale musel odstúpiť pre zranenie stehna v 27. minúte. Následne prevzali kontrolu domáci hráči. K obratu spomínaného Díaza viedli chyby v obrane hostí.

Brazília, ktorá v posledných troch vystúpeniach nevyhrala, bude pod veľkým tlakom, keďže v utorok bude na ikonickom štadióne Maracana hostiť dlhoročného rivala z Argentíny.

Argentína - Uruguaj 0:2

Mužstvo okolo Lionela Messiho nezabodovalo prvýkrát od nečakaného nezdaru na MS 2022 v Katare, keď zaváhalo so Saudskou Arábiou 1:2. Za Uruguaj skóroval barcelonský obranca Ronald Araújo v 41. minúte a liverpoolsky útočník Darwin Núňez v 87.

"Nedokázali sme sa dostať v zápase do pohody. Uruguajčania hrali fyzicky a veľmi nebezpečne v protiútokoch. V tíme už vidno silnú stopu trénera Marcela Bielsu," uznal kvality trénera Messi. Argentína napriek prehre vedie tabuľku o dva body pred Uruguajom.

Ďalšie výsledky:

Bolívia - Peru 2:0

Venezuela - Ekvádor 0:0

Čile - Paraguaj 0:0