Je v poriadku a pripravený hrať, prezradil Scaloni. Messi pomôže Argentíne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Je v poriadku a pripravený hrať, prezradil Scaloni. Messi pomôže Argentíne
Messi je pripravený na zápasy Argentíny.
Messi je pripravený na zápasy Argentíny.Reuters
Tréner Lionel Scaloni (45) vyhlásil, že Lionel Messi (36) bude, napriek nedostatku herného času, pripravený na kvalifikačné zápasy Argentíny na majstrovstvá sveta proti Uruguaju a Brazílii.

Messi je pripravený

Messiho tím Inter Miami sa nedostal do play-off MLS a v polovici sezóny bol takmer mesiac mimo hry. Argentína sa v piatok stretne s Uruguajom a následne v stredu vyzve Brazíliu.

"Messi je v poriadku. Hoci za posledných 25 dní odohral jeden zápas, normálne trénuje. Je fit a pripravený," ubezpečil verejnosť Scaloni na tlačovej konferencii. Rekordný osemnásobný držiteľ Zlatej lopty odohral svoj posledný zápas s Interom 21. októbra.

Messi počas tréningu s Argentínou.
Messi počas tréningu s Argentínou.Reuters

Scaloni proti svojmu učiteľovi

Messiho gól priniesol Argentíne počas posledného medzinárodného zrazu víťazstvo 2:0 nad Peru. Scaloni neskrýval nadšenie z toho, že nastúpi proti svojmu bývalému trénerovi Marcelovi Bielsovi, ktorý aktuálne vedie Uruguaj.

"Všetci, ktorí sme prešli jeho rukami, sme obohatení. Je to zadosťučinenie, že sa mu môžeme postaviť a pozdraviť ho," zdôraznil.

Argentína je na čele juhoamerickej kvalifikačnej skupiny s 12 bodmi po štyroch víťazstvách zo štyroch zápasov. Uruguaj je druhý so siedmimi bodmi, rovnako ako tretia Brazília a štvrtá Venezuela.

"Tento tím už ukázal, že je schopný hrať proti akémukoľvek súperovi. Vyrovnáme sa s touto príležitosťou, sme pripravení súťažiť," uzavrel.

Argentína - Uruguaj (piatok, 1:00)