Flashscore zostava MS žien: Známkovému hodnoteniu dominovala majsterka sveta Abelleirová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava MS žien: Známkovému hodnoteniu dominovala majsterka sveta Abelleirová

Teresa Abelleirová sa teší z víťazstva na majstrovstvách sveta.
Teresa Abelleirová sa teší z víťazstva na majstrovstvách sveta.Profimedia
Majstrovstvá sveta žien 2023 skončili víťazstvom Španielska, ale celý turnaj sa stal veľmi úspešným zo športového, diváckeho aj marketingového hľadiska. Flashscore Správy prinášajú najlepšiu zostavu šampionátu podľa známkového hodnotenia.
Najlepšia zostava MS žien podľa známkového hodnotenia na Flashscore.
Najlepšia zostava MS žien podľa známkového hodnotenia na Flashscore.Flashscore

Brankárka

Chiamaka Nnadozieová (Nigéria) 7,53

Nigéria postúpila zo skupiny, ale následne vypadla v osemfinále proti Anglicku. Napriek tomu Nnadozieová udržala čisté konto až trikrát, nakoľko sa jej to podarilo pri remízach s Kanadou a Írskom, ako aj proti Angličankám, keďže duel za stavu 0:0 rozhodovali pokutové kopy. Jeden z nich síce chytila, ale ani to nestačilo.

Obrankyne

Wendie Renardová (Francúzsko) 7,75

Kapitánka francúzskeho národného tímu strelila jeden gól, ktorým rozhodla o výhre nad Brazíliou 2:1. Okrem stretnutia s Panamou odohrala štyri plné stretnutia, pričom v nich "galský kohút" inkasoval za 410 minút jediný gól. Francúzky vypadli až v rozstrele štvrťfinále na domácej Austrálii.

Amanda Ilestedtová (Švédsko) 7,67

Na ihrisku chýbala dokopy iba 29 minút a bola základným stavebným kameňom na ceste k bronzu. Navyše ako stopérka strelila až štyri góly, čo je druhý najlepší počin na šampionáte. Ilestedtová má za sebou naozaj skvelý turnaj z osobného hľadiska. Vynikala na oboch koncoch hracej plochy.

Alex Greenwoodová (Anglicko) 7,84

Angličanky boli vzadu veľmi zodpovedné a za sedem zápasov inkasovali len štyri góly, pričom jediný v skupine a zvyšné tri od štvrťfinále po finále. Greenwoodová si ale najhorší duel vybrala na úplný záver, no celkovo bola nesmierne spoľahlivá a na kraji trojčlennej defenzívy nerobila chyby.

Manuela Vanegasová (Kolumbia) 7,7

Na kraji defenzívy Kolumbie hrala naozaj výborne. Jej najlepším momentom síce bol víťazný gól do siete Nemecka, ale počas všetkých stretnutí preukazovala nesporné kvality. Stále má pritom iba 22 rokov a z Realu Sociedad sa vďaka výkonom na šampionáte určite posunie ešte vyššie.

Záložníčky

Danielle van de Donková (Holandsko) 7,75

Najlepší zápas odohrala proti Vietnamu, pri výhre 7:0 strelila gól a na jeden aj asistovala, pričom na ihrisku bola iba 45 minút. Vysoké známy však dostala vo všetkých odohraných stretnutiach. Vo štvrťfinále chýbala, možno aj preto Holandsko skončilo na štíte Španielok, ktoré neskôr šampionát vyhrali.

Teresa Abelleirová (Španielsko) 8,19

Pri absencii hviezdnej Putellasovej sa stala záložníčka Realu Madrid oporou stredu poľa a spoločne s Bonmatiovou vytvorili kvalitné duo smerom dozadu aj dopredu. Abelleirová strelila jeden gól a pridala asistenciu. Na hracej ploche dominovala.

Lindsey Horanová (USA) 8,03

Hráčky USA po dvoch tituloch vypadli už v osemfinále so Švédkami. Nepodávali ideálne výkony. S problémami sa dostali zo skupiny. Jednou z mála pozitív boli výkony Horanovej. Strelila dva góly proti Vietnamu a Holandsku. Premenila aj penaltu v penaltovom rozstrele s neskoršími bronzovými medailistkami.

Jill Roordová (Holandsko) 7,9

Roordová odohrala výborné stretnutia na prelome skupiny a vyraďovačky. Proti Vietnamu dosiahla vďaka dvom gólom známku až 9,7, následne sa presadila v osemfinále do siete Juhoafrickej republiy, ale jej asi najhorší individuálny výkon prišiel vo štvrťfinále, kde nastal holandský koniec.

Útočníčky

Selma Bachová (Francúzsko) 7,8

Majstrovstvá sveta síce začala na lavičke náhradníkov, no od druhého stretnutia pravidelne hrala a z krídla dokázala podkúriť každej defenzíve. Síce nestrelila gól, ale zaznamenala dve asistencie a vytvorila viacero nebezpečných príležitostí.

Lieke Martensová (Holandsko) 7,7

V každom zápase sa holandská futbalistka dostala v hodnotení Flashscore cez hranicu 7,2 a raz dokonca siahala na deviatku. Celkovo strelila jeden gól a pridala dve asistencie. Podľa známok sa do najlepšej zostavy nedostala Hinata Miyazawová, ktorá zahrala veľmi dobré zápasy a potom dosť slabé - napríklad štvrťfinále so Švédskom.

Ako sa vypočítavajú známky hráčov?