USA takmer vypadlo, Holanďanky rozdrvili Vietnam. Pri výhre Anglicka žiarila Jamesová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

USA takmer vypadlo, Holanďanky rozdrvili Vietnam. Pri výhre Anglicka žiarila Jamesová

Aktualizované
Angličanky odohrali proti Číne skvelý zápas.
Angličanky odohrali proti Číne skvelý zápas.Profimedia
Futbalistky Portugalska remizovali v skupine E na MS žien s USA. Obhajkyne zlata z posledných dvoch šampionátov tak postupujú z druhého miesta. Na prvom sa po vysokej výhre proti Vietnamu umiestnili Holanďanky. Skupinu D vyhrali Angličanky bez straty bodu, v utorok nedali šancu Číne. Ďalej ide aj Dánsko.

E-skupina

Portugalsko - USA 0:0

Američanky vstúpili aktívne a už v tretej minúte mierila na prvej žrdi iba tesne vedľa Morganová. Tá istá hráčka po polhodine hry potiahla loptu do šestnástky, predložila na päťku, lenže Williamsová zblízka trestuhodne najskôr trafila brankárku a z dorážky prekopla bránku. Portugalčanky sa spoliehali na brejky, nedarilo sa im ich presne zakončovať. Hrali však zodpovedne a za USA nezaostávali.

USA nehralo dobre, ale postupuje.
USA nehralo dobre, ale postupuje.Profimedia

Morganová po zmene strán smerovala takmer sama na Pereirovú, ale vytlačila sa do uhlu a defenzíva jej strelu nepustila do siete. Plynul už nadstavený čas, keď Capetová ušla defenzíve a zakončila pravačkou do žrde. Ak by premenila, tak USA šokujúco vypadne v skupine.

Portugalsko síce získalo bod, ale napriek obetavému a oduševnenému výkonu nedokázalo vyhrať, takže nováčik na MS žen skončil v skupine tretí a nepostupuje. Američanky v dráme nakoniec idú ďalej z druhého miesta.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Vietnam - Holandsko 0:7 (0:5)

Holanďanky jednoznačne potvrdili úlohu veľkého favorita stretnutia a postarali sa o najvyššiu výhru tohtoročných MS žien. Už po polčase viedla európska krajina päťgólovým rozdielom, čo sa na aktuálnom šampionáte zatiaľ nikomu nepodarilo. Skóre otvorila Martensová, ku ktorej sa do prestávky postupne pridali Snoeijsová, Brugtsová, Roordová a van de Donková.

Svoj druhý presný zásah pridala v druhom dejstve Brugstová. Martensovej ho síce zobral VAR, ale siedmy gól zaknihovala Roordová. Holandsko vyhralo základnú skupinu E so siedmimi bodmi a jasným skóre 9:1, pričom inkasovalo len od USA. Vietnam bez bodu a gólu končí posledný pri skóre 0:12 a je najhorším mužstvom turnaja.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Statsperform

D-skupina

Čína - Anglicko 1:6 (0:3)

Angličanky vyhrali v skupine všetky tri zápasy a hladko postúpili z prvého miesta. V treťom stretnutí síce inkasovali, ale na pohode im to určite neuberie. Hlavne prvý polčas mal Albion plne pod kontrolou. Dominoval vo všetkých ukazovateľoch a herne nepustil Čínu do ničoho.

Žiarila Lauren Jamesová, ktorá bola pri všetkom podstatnom a duel ukončila s bilanciou 2+3. Už v štvrtej minúte našla Russovú a v 26. zas Hempovú. Následne hlavičkovala do žrde Brightová. Samotná Jamesová sa prvýkrát presadila po priamom kope, keď ostala voľná pred šestnástkou. V nadstavenom čase pridala aj svoj druhý gól, ale ten pre ofsajd neplatil.

Jamesovej bolo plné ihrisko.
Jamesovej bolo plné ihrisko.Statsperform/Profimedia

Čína začala druhé dejstvo aktívne. Po ruke Bronzeovej premenila nariadený pokutový kop Shuangová. Bola to už jej druhá úspešná penalta na šampionáte. Akúkoľvek drámu odvrátila Jamesová, voľná na rohu päťky nemala problém mieriť presne. Chybu Zhuovej potrestala striedajúca Kellyová. Poltucet pečatila Dalyová.

Angličanky sa v osemfinále stretnú proti Nigérii. Ázijská krajina skončila na nepostupovej tretej priečke.

Štatistický pohľad hovorí jasne v prospech víťaziek.
Štatistický pohľad hovorí jasne v prospech víťaziek.Statsperform

Haiti - Dánsko 0:2 (0:1)

Štvrtá minúta priniesla úvodný presný zásah Boyeovej, ktorý neskôr pre ofsajd zrušil VAR. Dánky sa ujali vedenia po úspešnej penalte Harderovej. Haiti síce bolo strelecky aktívnejšie a chcelo narobiť súperovi problémy, lenže nepodarilo sa mu prekonať Christensenovú. Konečný výsledok stanovila Troelsgaardová.

Súperom Dánska v osemifinále bude domáca Austrália. Haiťanky končia bez gólu posledné, ale debutantky  zanechali na MS sympatický dojem. V každom z troch meraní síl boli outsiderkami, no inkasovali len štyri góly.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform