Kanada na MS žien senzačne končí už v skupine, Španielky totálne vybuchli proti Japonkám

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kanada na MS žien senzačne končí už v skupine, Španielky totálne vybuchli proti Japonkám

Aktualizované
Japonky predviedli nesmierne zodpovedný a takmer bezchybný výkon.
Japonky predviedli nesmierne zodpovedný a takmer bezchybný výkon.Profimedia
Futbalistky Japonska porazili Španielky v priamom súboji o prvé miesto v skupine C na MS žien hladko 4:0. Ešte väčšie prekvapenie sa zrodilo v skupine B, pretože Kanada po prehre proti Austrálii a remíze Nigérie s Írskom skončila na nepostupovom treťom mieste.

C-skupina

Kostarika - Zambia 1:3

Obom nováčikom na majstrovstvách sveta išlo už len o česť, ale lákadlom bola prvá výhra. Lepšie vstúpila Zambia, ktorá sa vďaka Mweembovej dostala do vedenia. Spomínaná hráčka zárovň strelila prvý gól svojej krajiny na úrovni MS. Druhý pridala z pokutového kopu Bandová.

Po zmene strán Kostarika korigovala vďaka Herrerovej, pričom išlo takisto o premiérový presný zásah krajiny na svetových šampionátoch. Snahu karibského tímu vyrovnať počas nadstavenia ukončila Kundananjiová. Africký tím končí v skupine C na treťom mieste, Kostarika je posledná.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Japonsko - Španielsko 4:0

V skupine C sa hral priamy súboj o prvé miesto a lepšiu pozíciu do vyraďovacej fázy. Stretnutie prinieslo nečakaný, ale pre nestranného diváka zaujímavý priebeh, pretože Španielsko kontrolovalo loptu takmer 80 % času, lenže operovalo s ňou mimo nebezpečných priestorov. Japonky sa dobre posúvali a svojim bránením nepúšťali favoritky k strelám.

Medzi tri žrde prešla jedna jediná, pričom ázijská krajina predviedla ukážkové a hlavne gólové brejky. Do 80. minúty Japonky vystrelili iba trikrát na bránku a zakaždým sa presadili. Žiarila hlavne mladá Miyazawová, pretože dva presné zásahy sama strelila a na jeden prihrala Uekiovej. Momentálne je so štyrmi zásahmi na čele tabuľky strelkýň.

Miyazawová strelila dva góly a celkovo ich má na konte už štyri.
Miyazawová strelila dva góly a celkovo ich má na konte už štyri.Statsperform

Konečný výsledok parádnou ranou do rohu stanovila Tanaková. Španielsko na MS žien nikdy neprehralo o viac ako jeden gól a zároveň nikdy neinkasovalo až štyri góly, takže sa negatívne zapísalo do histórie.

Japonsko vyhralo skupinu s plným počtom deviatich bodov a jasným skóre 11:0. Ide o najlepšiu ofenzívu šampionátu. "La Furia Roja" tak končí na druhej priečke. Zároveň je isté, že Japonsko si v osemfinále zahrá proti Nórsku a Španielsko vyzve Švajčiarky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

B-skupina

Kanada - Austrália 0:4

Domáca Austrália po nepresvedčivých výkonoch a výsledkoch z predošlých dvoch zápasov potrebovala vyhrať, a to sa aj podarilo. Už po prvom polčase to vyzeralo výborne, pretože sa dva razy presadila Rasová z Realu Madrid. Po zmene strán pridala tretí zásah Fowlerová, ktorej pred prázdnou bránou pomohla aj žrď.

Iskierku nádeje takmer vykresala Huitemová, vystrelila iba do miest, kam dosiahla pozorná Arnoldová. Konštrukcia obrala o druhý presný zásah Fowlerovú. Austrálska gólmanka vytesnila i parádny pokus z diaľky od Viensovej, ten letel presne do vinkla a keď kapitánka Catleyová premenila penaltu, o víťazovi nemohol pochybovať nikto.

Austrália po zisku troch bodov vyhrala svoju skupinu a nakoniec postupuje z prvého miesta. Dokázala to aj bez zranenej opory Kerrovej. Tá nemohla zasiahnuť do žiadneho z troch duelov. Kanada veľmi prekvapivo končí na treťom mieste, púť na šampionáte pre ňu pokračovať nebude.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Írsko - Nigéria 0:0

Nigérii stačila aj remíza, tá sa zrodila. Africký tím postúpil z druhého miesta na úkor Kanady, s ktorou si na úvod body podelil. Írsko získalo pri debute na MS svoj prvý bod, ktorý ho z poslednej pozície neodlepil. Napriek tomu európska krajina zanechala sympatický dojem, ktorý podčiarkla gólom priamo z rohu v predošlom vystúpení McCabeová.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform