Je to obyčajný zápas, ktorý musíte vyhrať, vraví pred finále MS Angličanka Russová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je to obyčajný zápas, ktorý musíte vyhrať, vraví pred finále MS Angličanka Russová

Russoová počas tlačovej konferencie.
Russoová počas tlačovej konferencie.Profimedia
Anglicko má v nedeľu šancu vyhrať svoje prvé majstrovstvá sveta vo futbale žien, ale útočníčka Alessia Russoová (24) trvá na tom, že hráčky to budú brať ako každý iný zápas a budú príkladom nemilosrdnej efektivity, ktorá ich priviedla do finále.

Zverenky Sariny Wiegmanovej zostali pokojné vždy, keď boli na turnaji vystavené skúške - či už išlo o prehru, stratu hráčky pre zranenie alebo vylúčenie.

Na záver čelia Španielsku. To bude chcieť zamedziť črtajúcemu sa anglickému double na majstrovstvách Európy a sveta. Russová, ktorá na šampionáte na Novom Zélande a v Austrálii strelila tri góly, povedala, že jej tím vypína mediálny hluk a sústredí sa len na víťazstvo.

"Tento turnaj sme začali s tým, že chceme vyhrať sedem zápasov, a to je stále naše posolstvo. Toto je posledný, ktorý zostáva odohrať," povedala v piatok novinárom.

"Samozrejme, všetci si uvedomujeme, že ide o finále majstrovstiev sveta a to, čo je v hre. Avšak akonáhle prekročíte čiaru ihriska a zaznie prvý hvizd, je to obyčajný zápas. To je to, čo radi robíme a to, čo chceme robiť. Hrá 11 futbalistiek proti 11 futbalistkám. Je to zápas, ktorý musíte vyhrať. Hneď, ako vyjdeme na ihrisko, vieme, čo musíme urobiť."

Anglicko predviedlo pravdepodobne najkomplexnejší výkon pri víťazstve 3:1 nad Austráliou v semifinále, v ktorom boli Russová a Lauren Hempová zničujúco klinické.

Ich snahu o titul podporí aj návrat Lauren Jamesovej. Tá v skupinovej fáze strelila tri góly a zaznamenala tri asistencie predtým, ako bola v osemfinále proti Nigérii vylúčená a odpykala si dvojzápasový trest zákazu činnosti.

"Myslím, že každý v tejto miestnosti vie, aká pôsobivá bola na tomto turnaji. Poznám ju od 12 rokov, keď sme spolu hrali v Chelsea. Je to výnimočná a talentovaná hráčka. V tomto tíme máme toľko hráčok, ktoré môžu prísť a urobiť svoju prácu, ale mať niekoho ako LJ späť, je pre finále naozaj výnimočné," povedala Russová.

Jamesová by sa mohla vrátiť do anglickej zostavy na finále.
Jamesová by sa mohla vrátiť do anglickej zostavy na finále.Reuters

Anglicko bude potrebovať všetky svoje talenty na to, aby dokázalo zlomiť ženstvo Španielska, ktoré má rado držanie lopty. Skutočným esom v rukáve je však trénerka Wiegmanová, ktorá transformovala "levice", odkedy sa koncom roka 2021 ujala vedenia reprezentačného kormidla.

"Prvá vec, ktorá mi napadne, je, že je to víťazka. Každý deň na tréningu nastavuje vysokú latku a vedie to naozaj na úrovni," prezradila Russová o Holanďanke.

Holandsko - Anglicko, nedeľa 12:00