MS žien sú už vo štvrťfinále. Fanúšikov čakajú veľmi atraktívne zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS žien sú už vo štvrťfinále. Fanúšikov čakajú veľmi atraktívne zápasy

Japonky sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov MS.
Japonky sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov MS.Profimedia
Majstrovstvá sveta žien 2023 sa prehupli už do štvrťfinále, kde si pavúk pripravil pre fanúšikov štyri nesmierne vyrovnané a atraktívne zápasy. Napriek predčasným vypadnutiam favoritiek z USA, Nemecka či Kanady sú v hre tímy, ktoré predvádzajú zaujímavý futbal.

Španielsko - Holandsko

11.8. o 03:00

Španielky strelili za štyri zápasy impozantných trinásť gólov, ale ani to im nepomohlo na ceste za prvým miestom v skupine. Počas rozhodujúceho duelu boli smerom dopredu nulové proti Japonsku, no všetko si vynahradili jasnou výhrou v osemfinále nad Švajčiarskom v pomere 5:1. Zlou správou síce je, že Putellasová po ťažkom zranení stále nie je pripravená na 90 minút. Dobrou, že to ide aj bez nej.

Skvele hrajú hlavne Abellairová a Bonmatiová, ktorá Švajčiarsku strelila dva góly a na rovnaký počet prihrala. Avšak, doposiaľ "La Furia Roja" čelila len jednému súperovi z kategórie najťažších a spomínaným Japonkám hanebne podľahla. Druhú skúšku musia Španielky zvládnuť, inak končia.

Proti Holandsku to bude súboj o stred poľa, ten majú silné aj hráčky "Oranjes". Brugtsová a Roordová majú časté záblesky geniality, pričom doposiaľ mužstvu vychádza všetko. Vyhralo základnú skupinu, za štyri stretnutia inkasovalo len raz, uhralo veľmi cennú remízu s USA a nastrieľalo jedenásť zásahov, nakoľko sa postaralo aj o najvyššie tohto turnaja, keď Vietnam zomlelo 7:0.

Formu si Holanďanky načasovali priam najlepšie ako sa len dalo, a tak budú v piatok skoro ráno stredoeurópskeho času jasným favoritom.

Španielky vyhrali posledné tri vzájomné zápasy.
Španielky vyhrali posledné tri vzájomné zápasy.Flashscore

Japonsko - Švédsko

11.8. o 09:30

Ak je na šampionáte tím, ktorý udivuje svojou hrou asi najviac, je to jednoznačne Japonsko. Základnú skupinu vyhralo bez straty bodu, neinkasovali ani gól so skóre 11:0. Dominantný výkon proti Španielsku, keď si súperky ani neškrtli, by sa mohol vyučovať na futbalových univerzitách. V osemfinále síce bezchybnú defenzívu pokazil vlastný gól, no inak ani Nórky nekládli odpor.

Japonky prehrávali z doposiaľ odohratých 360 minút iba päť. Čo je ešte unikátnejšie, tak fakt, že ani jedna futbalistka nevidela žltú kartu. Ázijská krajina je v takej forme, akej sa dá konkurovať len ťažko a ak by sme robili akýsi "power ranking", boli by jasne na čele. Majú najlepšiu strelkyňu Miyazawovú s piatimi gólmi.

Z hľadiska výsledkov ale Švédsko nezaostáva a dá sa očakávať, že vďaka ich prepracovanej defenzíve a nebezpečným štandardkám bude pre Japonky doposiaľ najsilnejším súperom. Škandinávska krajina skupinu vyhrala so skóre 9:1 a v osemfinále poslala domov USA, víťazky posledných dvoch MS.

Neskutočne dramatický penaltový rozstrel obletel celý svet. Hlavne víťazná penalta Hurtigovej, kde rozhodovalo doslova milimeter a možno len jeden z nich, bol úžasným vyvrcholením stretnutia. Stopérka Ilestedtová okrem bezchybných defenzívnych zákrokov strelila tri góly.

Posledné vzájomné stretnutia.
Posledné vzájomné stretnutia.Flashscore

Austrália - Francúzsko

12.8. o 09:00

Domáca Austrália žije svoje sen o prvom titule majsteriek sveta a rovno na vlastnej pôde. Skupinu vyhrala, aj keď zakopla proti Nigérii. Síce jej pred posledným duelom hrozilo vypadnutie, to odvrátila výborným výkonom proti Kanade a v osemfinále prešla cez Nórsko. Všetko zvládla bez svojej najväčšej hviezdy. Kerrová prekonala ťažké zranenie a premiérovo sa predstavila na záverečné minúty posledného duelu.

S ňou budú Austrálčanky ešte oveľa silnejšie. Veľmi dobrý šampionát pritom hrajú Rasová (3 góly) a Foordová (1 gól, 2 asistencie). Keď k tomu pripočítame úžasných fanúšikov, tak "protinožkyne" sú ašpirantkami na medailu, pričom medzi štyri najlepšie mužstvá sa ešte nikdy nedostali.

Francúzky síce začali remízou s Jamajkou, ale odvtedy sa len zlepšujú. Porazili Brazíliu a Paname dali šesť gólov. V osemfinále mali "slabšieho" súpera, nováčik MS z Maroka prehral 0:4. Žiari hlavne Dianiová, v posledných dvoch zápasoch strelila šesť zásahov a pridala dve asistencie. Mimochodom, zadarmo prestúpila z PSG do Lyonu.

Skúsená Le Sommerová má na konte tri presné zásahy a Bachová dve asistencie. To sú najväčšie hrozby pre každú defenzívu. Zaujímavosťou je, že Austrália a Francúzsko odohrali proti sebe posledný prípravný duel pred štartom šampionátu. Domáci tím uspel 1:0.

Kto sa bude tešiť tentoraz?
Kto sa bude tešiť tentoraz?Flashscore

Anglicko - Kolumbia

12.8. o 12:30

Len jeden inkasovaný gól a štyri výhry po sebe sú skvelou bilanciou Angličaniek. Zatiaľ strelili osem gólov, z toho šesť do siete Číny pri poslednom zápase skupiny, keď zažiarila Jamesová dvomi gólmi a tromi asistenciami. Trochu krkolomnejší výkon však Albion predviedol v osemfinále. Nigéria bola väčšinu stretnutia lepšia. Dva razy trafila brvno, nakoniec to favorit uhral na penalty.

Škvrnou a stratou je zbytočné vylúčenie spomínanej Jamesovej. Úplne zbytočne tesne pred koncom stúpila v súboji na chrbát protihráčky a v sobotu si nezahrá. Dobrou správou je, že po nepeknom zranení z druhého duelu sa vracia líderka stredu poľa Walshová. Anglicko navyše disponuje viacerými rozostaveniami a dokáže byť kvalitné v každom z nich.

Všetky oči na Caicedovej, lenže... Stále len 18-ročná útočníčka Realu Madrid je talentom, aký sa rodí raz za generáciu, no ako môže sama vyhrať Kolumbii titul, tak sama môže svoj tím o postup pripraviť. Je geniálna s loptou na nohe, má všetko, čo od modernej ofenzívnej hráčky očakávate. Príliš často ale veci berie na seba a nevyužila už viacero šancí. Potrebuje ešte trochu dospieť a byť "tímovejšia".

Napriek tomu zatiaľ prevládajú pozitívne stránky jej hry. Rovnako ako Usmeová strelila dva góly. Prvý pri výhre nad Južnou Kóreou a druhý pri prekvapivej porážke Nemecka. Napriek prehre s Marokom juhoamerická krajina vyhrala skupinu a v osemfinále ukončila jamajskú rozprávku.

Jediný vzájomný zápas sa uskutočnil na MS 2011.
Jediný vzájomný zápas sa uskutočnil na MS 2011.Flashscore