Česko s novým trénerom porazilo Nórov, za Španielsko debutoval najmladší obranca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česko s novým trénerom porazilo Nórov, za Španielsko debutoval najmladší obranca

Aktualizované
Česko porazilo severského súpera.
Česko porazilo severského súpera.Profimedia
Európske tímy ladia formu na blížiace sa majstrovstvá Európy v Nemecku. V akcii bolo aj v piatok niekoľko hviezdnych tímov, takisto súper Slovenska v základnej skupine ME. Úspešný vstup do novej éry oslavuje Česko.

Nórsko - Česko 1:2 

Česká reprezentácia pri premiére staronového kouča Ivana Haška, ktorý v roku 2009 odtrénoval päť duelov, uspela v priateľskom stretnutí v Nórsku 2:1. Domáci boli na začiatku aktívnejším celkom, čo vyústilo v úvodný gól talentovaného útočníka Manchestru City Oscara Bobba. Hosťujúci výber ale ešte do polčasovej prestávky vyrovnal, po presnej hlavičke zaznamenal svoj prvý gól v národnom tíme David Zima.

Po zmene strán prežili Česi niekoľko sľubných šancí Severanov. Ich zlú efektivitu potrestal v 85. minúte krásnou strelou z priameho kopu Antonín Barák, ktorý si obliekol dres s levom na prsiach takmer po roku. Nórsko bude v utorok súperom Slovenska. Erling Haaland nastúpil v základnej zostave a na trávniku vydržal 75 minút.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Holandsko - Škótsko 4:0

Holanďania jednoznačne ovládli zápas krajín, ktoré si zahrajú na ME v Nemecku. Prvý polčas sa Oranjes herne príliš nevydaril a na tribúnach amsterdamského štadióna miestami dominovali fanúšikovia hostí. Napriek tomu napriahol v 40. minúte z diaľky Tijjani Reijnders a skvostným spôsobom zaznamenal svoj premiérový gól v reprezentácii. Po zmene strán sa hral o poznanie atraktívnejší futbal a triumf favorita poistili tri góly zo záverečnej tretiny duelu.

Rumunsko - Severné Írsko 1:1

Súper Slovenska v základnej skupine ME prehrával už od 7. minúty. Vyrovnať sa mu podarilo o štvrťhodinu neskôr po zásahu Dennisa Mana, útočníka talianskej Parmy. Gólový scenár už sa do konca stretnutia nezmenil.

Španielsko - Kolumbia 0:1

Na štadióne londýnskeho West Hamu sa dominancia Španielov nekonala, lepším dojmom pôsobili hráči okolo Luisa Díaza. Práve krídelník Liverpoolu po hodine hry predviedol svoje technické umenie a centrom našiel iného muža pôsobiaceho v Premier League Daniela Muňoza. Ten sa efektným spôsobom oprel do lopty, ktorá bola niekoľko hodín pred výkopom predstavená ako moderná verzia Roteira.

V drese Španielov zbieral minúty Pau Cubarsí, ktorý sa vo veku 17 rokov a 60 dní stal druhým najmladším hráčom v histórii národného tímu a najmladším obrancom. Káder La Furia Roja však prišiel o šesťzápasovú sériu neporaziteľnosti.

Ďalšie výsledky:

Severné Macedónsko - Moldavsko 1:1

Arménsko - Kosovo 0:1

Bulharsko - Tanzánia 1:0

Maďarsko - Turecko 1:0