Dva žilinské góly priniesli dvadsaťjednotke víťazstvo v Dánsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dva žilinské góly priniesli dvadsaťjednotke víťazstvo v Dánsku
Reprezentanti do 21 rokov majú za sebou dvojicu prípravných duelov. Čechom podľahli, Dánov zdolali.
Reprezentanti do 21 rokov majú za sebou dvojicu prípravných duelov. Čechom podľahli, Dánov zdolali.Profimedia
Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov vyhrali v pondelňajšom prípravnom zápase vo Vejle nad dánskymi rovesníkmi 2:0. Hostia rozhodli o svojom triumfe v závere gólmi Mária Sauera (19) a striedajúceho Dominika Javorčeka (20).

Dánsko U21 - Slovensko U21 0:2

Domáci síce mali hernú prevahu i viac streleckých príležitostí, Slovákov však viacerými výbornými zákrokmi podržal brankár Ľubomír Belko. Hostia hrozili najmä z brejkov. V 68. minúte Roman Čerepkai sám zoči-voči dánskemu brankárovi neuspel a o 11 minút neskôr po ďalšom rýchlom protiútoku namieril z prvej tesne mimo Tomáš Rigo. Ďalšia kontra už Slovákom vyšla, v 80. minúte Rigo prihral M. Sauerovi a ten zvnútra šestnástky zacielil presne k žrdi. Výhru "sokolíkov" spečatil v závere Javorček, ktorého našiel pred bránou Adrián Kaprálik.

Základné zostavy oboch tímov
Základné zostavy oboch tímovFlashscore

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša tak uspeli až v druhom z dvojice septembrových prípravných duelov. Minulý týždeň vo štvrtok podľahli v Uherskom Hradišti domácemu Česku 0:2. Najbližší prípravný zápas odohrajú 12. októbra, keď v Košiciach privítajú poľskú "dvadsaťjednotku".