Dvadsaťjednotka nestačila v priateľskom derby dueli na Česko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvadsaťjednotka nestačila v priateľskom derby dueli na Česko
Sebastián Nebyla v súboji Boháčom.
Sebastián Nebyla v súboji Boháčom.Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov neuspela v prvom z dvojice septembrových prípravných duelov. V Uherskom Hradišti podľahla rovesníkom z Česka 0:2.

Česko U21 - Slovensko U21 2:0

Krátko po začiatku zápasu mohol otvoriť skóre Matěj Jurásek, ale jeho strela ľavačkou na zadnú žrď tesne minula bránu. Na ďalšiu veľkú príležitosť si diváci v Uherskom Hradišti počkali až do 29. minúty, keď musel byť v pohotovosti brankár Lukáš Horníček. Po centri z ľavej strany sa nebezpečne ozval Roman Čerepkai, ale mladíka z Bragy prekonať nedokázal. O chvíľu neskôr opäť pohrozil Jurásek, tentoraz kontroval sparťan Jakub Surovčík.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Českí mladíci na seba opäť upozornili krátko po úvodnom hvizde druhého polčasu. Krídelník Kabongo, ktorý je momentálne v Podbrezovej na hosťovaní z belgického Lommelu, z voleja netrafil bránu. Krátko na to sa však už domáci radovali. Zlínsky stredopoliar Tkáč upratal do odkrytej brány center Martina Suchomela z ľavej strany. Kabongo sa napokon dočkal, keď po skvelej prihrávke namieril presne k zadnej žrdi a nedal Adamovi Hrdinovi absolútne žiadnu šancu. Zverenci trénera Jaroslava Kentoša sa 11. septembra predstavia v ďalšom prípravnom stretnutí proti Dánsku vo Vejle.

Jaroslav Kentoš, tréner SR 21 (futbalsfz.sk): "V prvom polčase sme podali dobrý výkon, najmä jeho druhá polovica bola z našej strany veľmi pozitívna. Za to môžem chalanov pochváliť. Zaspali sme úvod druhého, súper strelil dva góly. Zápas mi v globále ukázal, že sme hrali proti tímu, ktorý je vyšší level tejto kategórie. Česi ukázali kvalitu. Teší ma, že v prvom dejstve sme si vytvorili šance. Takúto intenzitu hry však musíme udržať celé stretnutie.“