Dvadsaťjednotka v príprave dvakrát viedla, ale nakoniec s Poliakmi remizovala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvadsaťjednotka v príprave dvakrát viedla, ale nakoniec s Poliakmi remizovala
Základná zostava výberu Slovenska do 21 rokov v prípravnom vystúpení proti rovesníkom z Poľska.
Základná zostava výberu Slovenska do 21 rokov v prípravnom vystúpení proti rovesníkom z Poľska.TASR
Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov remizovali s rovesníkmi z Poľska 2:2 vo štvrtkovom prípravnom zápase v Košiciach. Slovenské góly strelili v 5. minúte Timotej Jambor a v 15. Nino Marcelli. Pre slovenskú "dvadsaťjednotku" to bol vôbec prvý zápas v Košiciach. Duel bol súčasťou kempu zverencov Jaroslava Kentoša, ktorých v utorok 17. októbra čaká neoficiálne stretnutie s MFK Dukla Banská Bystrica v popradskom NTC.

Slovensko U21 - Poľsko U21 2:2

Od úvodu sa hralo v rýchlom tempe a diváci nemuseli na góly dlho čakať. Slováci rozvinuli v piatej minúte ofenzívnu akciu, Kaprálik prihral z ľavej strany Marcellimu, ktorý ju ešte posunul nepokrytému Jamborovi - 1:0. Poliaci vyrovnali už o tri minúty, keď Buksovu strieľanú prihrávku v šestnástke Szymczak efektne prepustil medzi nohami a zaskočil brankára Belka - 1:1. Od 15. minúty Slováci opäť viedli. Hostia spravili chybu v rozohrávke a po Jamborovej prihrávke Marcelli obstrelil brankára Tobiasza. Dianie na trávniku sa následne upokojilo, tímy si dávali väčší pozor na defenzívu, no aj tak bolo k videniu viacero ofenzívnych výpadov.

Zostavy oboch tímov.
Zostavy oboch tímov.Flashscore

Po hodine hry sa poľský stredopoliar Szmyt dostal do ofenzívneho výpadu, v ktorom sa dostal k odrazenej lopte a strelou zvnútra šestnástky vyrovnal - 2:2. O šesť minút sa Poliaci dostali do ďalšej veľkej príležitosti, v ktorej zakončil Wlodarczyk, no trafil do hornej žŕdky. Naďalej sa hral rýchly futbal, ale diváci už napriek viacerým nádejným situáciám gól nevideli.

Pozápasové hlasy:

Jaroslav Kentoš (tréner): "Podľa mňa je to spravodlivá remíza. Poliaci ukázali svoju kvalitu, no na druhej strane musím povedať, že najmä v prvom polčase sme ukázali výbornú prechodovú fázu. Využili sme naše krídla a som rád, že sa presadili. Poliaci ukázali veľkú kvalitu a pripravenosť hráčov. Pre nás je takýto zápas spôsob ako byť čo najlepšie pripravený na medzinárodnú úroveň."