Dvadsaťjednotku čakajú doma Chorváti. Tréneri vyžadujú od hráčov individuálnu kvalitu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvadsaťjednotku čakajú doma Chorváti. Tréneri vyžadujú od hráčov individuálnu kvalitu
Zľava asistent Goljan, hlavný tréner Kentoš a asistent Auxt.
Zľava asistent Goljan, hlavný tréner Kentoš a asistent Auxt.TASR
Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká vo štvrtok prípravný duel s Chorvátskom. Výkop je na programe o 17:00 v Nitre. Duel odvysiela naživo JOJ Šport. Pôjde o prvý z dvoch záverečných súbojov "sokolíkov" v kalendárnom roku.

Chorváti dali v uplynulých troch stretnutiach osem gólov, slovenskí hostitelia nadchádzajúceho európskeho šampionátu o jeden menej.

"Budeme sa chcieť opäť zlepšiť oproti predchádzajúcim zápasom. Ukázali sme si to na stretnutiach a na tréningoch zdokonaľujeme niektoré činnosti ako nábeh a uvoľňovanie priestorov. Chalani musia ukázať individuálnu kvalitu, keď sa chcú dostať do nominácie na majstrovstvá Európy," uviedol asistent trénera SR "21" Tibor Goljan v rozhovore pre webstránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Mládežníci Chorvátska v kvalifikačnej G-skupine ešte neprehrali a so siedmimi bodmi im patrí druhá priečka za Portugalskom. "Vieme o ich kvalite, boli aj účastníkom posledných majstrovstiev Európy," pripomenul stopér slovenskej dvadsaťjednotky Sebastian Kóša.

Kóša je odchovanec nitrianskeho futbalu a súboj na domácom ihrisku bude mať pre neho špecifickú príchuť. "Vždy sa rád vraciam na Štadión pod Zoborom. To miesto je blízke môjmu srdcu," povedal v súčasnosti hráč Spartaka Trnava. 

Slovákov preveria v novembrovom asociačnom termíne ešte Česi. Duel sa bude hrať v pondelok 20. novembra v Hradci Králové.

Slovensko U21 - Chorvátsko U21 (štvrtok, 17:00)