Najstaršia zostava za posledné roky zlyhala v Rakúsku. Premiérové vylúčenie Saného

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najstaršia zostava za posledné roky zlyhala v Rakúsku. Premiérové vylúčenie Saného

Nevydarený rok Nemecka je na konci.
Nevydarený rok Nemecka je na konci.Profimedia
Futbalisti Rakúska zdolali v utorkovom prípravnom zápase Nemecko 2:0. Duel vo Viedni rozhodli pred 46 000 divákmi Marcel Sabitzer a Christoph Baumgartner. Nemci hrali od 49. minúty bez vylúčeného Leroya Saného.

Rakúsko - Nemecko 2:0

Usporiadateľská krajina vycestovala do Viedne po prehre s Tureckom (2:3). Zverenci Juliana Nagelsmanna si ale renomé u fanúšikov nenapravili. Nezvíťazili v treťom súboji po sebe, keďže v Mexiku v polovici októbra remizovali 2:2. Šéf nemeckej lavičky dôveroval skúseným futbalistom. Za ostatných 23 rokov nastúpila za "Die Nationalelf" najstaršia základná zostava (29 rokov a 287 dní). Tá predchádzajúca sa predstavila na Eure 2000 proti Rumunsku (30 rokov a 86 dní). 

Domáci išli do vedenia ešte pred naplnením polhodiny hry, keď sa presadil Sabitzer. Krátko po zmene strán neudržal nervy na uzde Sané, udrel protihráča Mweneho a predčasne putoval pod sprchy. Vo svojej kariére videl vôbec prvú červenú kartu. Bol to jeho 402. zápas v pozícii profesionála, 59. v národnom tíme. Víťaznú poistku Rakúska pridal v 73. minúte Baumgartner. Od svojho debutu (september 2020, pozn.) sa radoval z jedenásteho gólu. Žiadny iný Rakúšan nemá za svoju krajinu v tomto období viac. 

V aktuálnom kalendárnom roku to bola šiesta prehra z jedenástich duelov pre Nemecko. Vyrovnali tak svoj negatívny rekord z 2018, keď rovnako nezvládli šesť stretnutí, ale z celkovo trinástich. Rakúsko uspelo s Nemeckom druhýkrát v rade, čo sa mu podarilo prvýkrát po 92 rokoch (naposledy v 1931, pozn.).