Nagelsmannovi domáci debut nevyšiel, Nemcov zaskočili v Berlíne Turci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmannovi domáci debut nevyšiel, Nemcov zaskočili v Berlíne Turci

Na vypredanom štadióne zvíťazilo Turecko.
Na vypredanom štadióne zvíťazilo Turecko.AFP
Nemecká reprezentácia prehrala v prípravnom zápase s Tureckom 2:3 pri domácom debute trénera Juliana Nagelsmanna (36). "Die Mannschaft" začal lepšie, už v piatej minúte skóroval Kai Havertz (24). Hráči z krajiny polmesiaca však využili skvelú atmosféru, ktorú vytvorilo veľké množstvo fanúšikov na vypredanom berlínskom Olympijskom štadióne. Pred 72 592 divákmi otočili zápas, pričom rozhodujúcim momentom bola penalta Yusufa Sariho (24).

Nemecko - Turecko 2:3

Úvodný gól padol v piatej minúte, keď Benjamin Henrichs nádhernou prihrávkou uvoľnil Leroya Saného. Útočník Bayernu sa neponáhľal a poslal loptu do druhej vlny na Havertza, ktorý ju upratal do siete. O niekoľko minút neskôr sa mohol presadiť aj Sané, ale vďaka dobrému vybehnutiu Altaya Bayindira netrafil priestor medzi tromi žrďami. Potom prišlo nečakané vyrovnanie, keď si Ferdi Kadioglu nabehol na dlhú prihrávku za obranu a strelou na prednú žrď prekonal Kevina Trappa.

Turci ešte do polčasu dokonca otočili skóre, keď pravá strana domácej defenzívy opäť zaspala a úplne osamotený Kenan Yildiz vymietol pravý horný roh brány. Nemci sa pomerne rýchlo spamätali a po návrate zo šatní Füllkrug krížnou strelou spoza pokutového územia vyrovnal na 2:2. Na druhej strane Salih Özcan úspešným ďalekonosným pokusom zazvonil na tyč. Naďalej sa hralo hore-dole s množstvom nebezpečných situácií na oboch stranách.

V 71. minúte Havertz nešťastne zahral rukou v pokutovom území a rozhodca s pomocou VAR nariadil penaltu, ktorú so šťastím premenil striedajúci Sari. Odpovedať mohol Julian Brandt, ale Bayindir predviedol skvelý zákrok. Zaujímavosťou je, že Nagelsmann prvýkrát striedal až v 72. minúte. Jeho káder sa v závere hnal za vyrovnaním, ale vytúžený gól už neprišiel.

Hodnotenia hráčov duelu Nemecko - Turecko.
Hodnotenia hráčov duelu Nemecko - Turecko.Flashscore