Predstavujeme Rakúsko: Proti Slovensku bez najlepšieho strelca, mužstvá spája vyrovnaná bilancia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Predstavujeme Rakúsko: Proti Slovensku bez najlepšieho strelca, mužstvá spája vyrovnaná bilancia
Rangnick (v strede) je uznávaným odborníkom.
Rangnick (v strede) je uznávaným odborníkom.Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia privíta v sobotu o 18:00 na domácom štadióne susedné Rakúsko. Pôjde o súčasť prípravy na letné majstrovstvá Európy v Nemecku, kde si zahrajú obe krajiny. Hoci je Das Team dlhodobo v tieni slávnejšieho Nemecka, v poslednej dekáde prežíva futbalovú renesanciu.

Historická bilancia

Na historické maximum Rakúska už sadá prach - je ním tretie miesto na majstrovstvách sveta 1954. Na svetovom šampionáte hralo sedemkrát, naposledy však v roku 1998. Z hľadiska ME má národný tím na konte účasť na troch turnajoch, najlepším výsledkom je osemfinále z roku 2020.

Aktuálna forma

V kvalifikačnej skupine F obsadilo Rakúsko druhú priečku, za prvým Belgickom zaostalo iba o bod. V rebríčku FIFA sa nachádza na 25. mieste, o 23 priečok vyššie než Slovensko (48.). Ťahá trojzápasovú sériu víťazstiev, naposledy zdolalo v novembri minulého roka krízou zmietané Nemecko 2:0. Na ME zahrá si proti Francúzom, Holanďanom a víťazovi play-off vetvy A.

Vzájomné zápasy

S Rakúskom má slovenská reprezentácia vyrovnanú bilanciu. Oba tímy sa stretli päťkrát, až trikrát sa zrodila remíza a každé z mužstiev zvíťazilo raz. V posledných dvoch stretnutiach sme gól nevideli.

Posledné výsledky Rakúska.
Posledné výsledky Rakúska.Flashscore

Absencie

Tréner Ralf Rangnick nemôže počítať so všetkými hráčmi. Chýbať budú zranení lídri Marko Arnautovič a David Alaba, okrem nich aj Saša Kalajdžič, Gernot Trauner či Manprit Sarkaria. Citeľná bude hlavne absencia Arnautoviča, ktorý je lídrom v počte odohratých zápasov (111) a druhým najlepším strelcom krajiny (36). Len osem zásahov mu chýba na legendárneho Toniho Polstera.

Hviezdy tímu

Pri absenciách spomínaných mien sa bude pozornosť opierať na dvojicu z Bundesligy. Stredopoliar Marcel Sabitzer si po nepodarených anabázach v Bayerne Mníchov a Manchestri United našiel nový domov v Dortmunde, kde je neodmysliteľnou súčasťou základnej zostavy. V aktuálnej sezóne odohral 20 ligových stretnutí, v ktorých zaznamenal dva góly a dve asistencie.

Konrad Laimer síce na začiatku roka bojoval s poraneným lýtkom, no už je späť a pripravený pomôcť Bayernu dohnať stratu na vedúci Leverkusen. 26-ročný stredopoliar patrí k dôležitým prvkom zostavy trénera Tuchela a jeho skúsenosti z ťažkých zápasov sa budú hodiť aj Rangnickovi.

Najbližšie zápasy mužstva.
Najbližšie zápasy mužstva.Flashscore