Prvý duel Argentíny po zisku titulu z MS v znamení Messiho 800. gólu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý duel Argentíny po zisku titulu z MS v znamení Messiho 800. gólu

Ikona futbalu pozdvihla najcennejšiu trofej pred domácim publikom.
Ikona futbalu pozdvihla najcennejšiu trofej pred domácim publikom.TASR
Argentína vo štvrtok v priateľskom zápase porazila Panamu gólmi Thiaga Almadu (21) a Lionela Messiho (35) v slávnostnej atmosfére v prvom zápase pred domácimi fanúšikmi po decembrovom víťazstve na majstrovstvách sveta.

Lionel Scaloni vybral rovnakú základnú zostavu ako pri víťazstve vo finále majstrovstiev sveta nad Francúzskom. Argentínčania od začiatku pôsobili dominantne, ale panamský obranný val sa im podarilo prelomiť až v závere druhého polčasu.

Mladík Almada z Atlanty United otvoril skóre v 79. minúte svojím prvým medzinárodným gólom po tom, čo využil odrazenú loptu po priamom kope Messiho, ktorý trafil ľavú žrď.

Kapitán sa napokon dočkal svojho 800. gólu v kariére, keď v 89. minúte zdvojnásobil vedenie brilantným zásahom, ktorý smeroval do pravého horného rohu, čím rozvášnil viac ako 80 000 fanúšikov skandujúcich jeho meno na štadióne Monumental.

"Vždy som sníval o tomto okamihu, oslavovať s vami v mojej krajine Argentíne zdvihnutie tej najväčšej veci, akou je trofej z majstrovstiev sveta," povedal Messi na pozápasovom ceremoniáli, ktorý zorganizoval argentínsky futbalový zväz pri príležitosti tretieho titulu majstra sveta a prvého za posledných 36 rokov.

"Pokračujme v tom, čo robíme a užívajme si to, pretože sme na to dlho čakali. Užívajme si tretiu hviezdu na dresoch. Večná vďaka týmto hráčom. Futbal patrí im a bez nich by sme majstrovstvá sveta nevyhrali," vravel tréner Scaloni.

Argentína bude pokračovať v utorok priateľským zápasom proti Curacau, zatiaľ čo Panama sa stretne s Kostarikou v Lige národov CONCACAF.