Messi má na dosah dva gólové míľniky. Argentínu čaká prípravný súboj s Panamou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi má na dosah dva gólové míľniky. Argentínu čaká prípravný súboj s Panamou

Lionel Messi je blízko k dosiahnutiu ďalších míľnikov.
Lionel Messi je blízko k dosiahnutiu ďalších míľnikov.Reuters
V decembri si Lionel Messi (35) splnil celoživotný sen a v noci na piatok môže s domácimi fanúšikmi pokračovať v pozitívnych momentoch. Argentínu čaká prvý duel po tom, čo sa stala majstrom sveta.

Viac ako 80 000 ľudí bude na štadióne Monumental v hlavnom meste Argentíny fandiť zverencom Lionela Scaloniho v priateľskom súboji proti Paname.

Zatiaľ čo väčšina by považovala zisk najväčšieho futbalového primátu za dokonalú reprezentačnú bodku, Messi sa rozhodol, že jeho rozprávka napíše ďalšiu kapitolu. Najlepší futbalista na svete cíti, že má svojej krajine stále čo dať.

"Leo sa cíti fajn. Kým nepovie niečo iné, bude s nami aj naďalej. Je šťastný na ihrisku či v kabíne. Jednoducho je šťastný v národnom tíme," zdôraznil Lionel Scaloni.

V prípade, že sa útočník Paríža St. Germain zapíše do streleckej listiny, dosiahne ďalší významný míľnik svojej mimoriadne bohatej kariéry. Chýba mu jeden gól na dosiahnutie méty 800 presných zásahov v profesionálnej kariére. Jeho konkurent Cristiano Ronaldo zostáva na vrchole s 828 gólmi.

Ak by strelil Paname dva góly, na konte by mal jubilejných sto zásahov v drese Argentíny. Viac ako gól dal v reprezentácii Lionel Messi naposledy vo finále majstrovstiev sveta proti Francúzsku, ktoré "Albiceleste" vyhrali po penaltovom rozstrele. Z trofeje pre majstrov sveta sa radovali po 36 rokoch. 

Messi, ktorý Argentínu priviedol aj k triumfu na Copa América 2021, si vo februári prevzal ocenenie "FIFA The Best" pre hráča roka. Okrem iného už skôr získal sedem zlatých lôpt. Čoraz hlasnejšie sa hovorí o jeho konci v Paríži a letnom návrate do Barcelony.