Sokolíci proti Chorvátom viedli hneď dvakrát, o výhru ich obrala prísna penalta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sokolíci proti Chorvátom viedli hneď dvakrát, o výhru ich obrala prísna penalta
Slovenská dvadsaťjednotka si ďalší triumf na konto nepripísala.
Slovenská dvadsaťjednotka si ďalší triumf na konto nepripísala.TASR
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov má za sebou predposledný duel v kalendárnom roku. Na štadióne v Nitre remizovala s rovesníkmi z Chorvátska 2:2, pričom dvakrát viedla. "Sokolíci" sa rozlúčia s rokom 2023 pondelkovým súbojom s Českom v Hradci Králové s výkopom o 18:00.

Slovensko U21 - Chorvátsko U21 2:2

Pokiaľ by po štyroch minútach hostia vyhrávali 2:0, nikto by sa nemohol čudovať. Chybnú rozohrávku Surovčíka nepotrestal z 12 metrov Hodža, samostatný únik Frigana zastavil postranný arbiter. Dodatočný záznam ukázal, že postavenie mimo hry to podľa všetkého nebolo.

Góly padali v druhej desaťminútovke. Prv Veselovský odcentroval z bránkovej čiary do druhej vlny, lopta sa odrazila od obrancu i brankára, aby doletela k Nebylovi. Ten musel rýchlo reagovať a spred malého vápna otvoril skóre. Odpoveď prišla okamžite, Chorváti získanú štandardku zahrali na zadnú tyč, po vrátení centra na os ihriska vyrovnal Ljubičič.

Vzruch priniesol záver dejstva. Jambor síce skóroval, ale po niekoľkých sekundách arbitri gól anulovali. Situácia sa nezopakovala o malý moment. Javorčekova rana opečiatkovala brvno, následne sa odrazila na kopačku Kaprálika, ktorý pohodlne dorazil loptu do siete. Balkánci mohli opäť bleskovo zmazať výhodu, no fantastický Surovčík vygumoval Siuka z desiatich metrov.

Základné jedenástky.
Základné jedenástky.Flashscore

Slováci v druhom polčase začali aktívne, mohli viesť už o dva zásahy, ale činili sa Silič a znovu brvno po hlavičke Leitnera. Surovčík výborne čítal hru, včas vybehol z brány a zachránil únik hostí po pošmyknutí práve Leitnera. Kaprálik po hodine hry zvolil zakončenie namiesto pasu, no neurobil dobre.

Domáci tesný náskok neudržali. Štvrťhodinu pred koncom Šikula zozadu fauloval Valinčiča v pokutovom území, maďarský arbiter Karakó nariadil prísnu penaltu. K nej sa postavil striedajúci Ivanovič a razantnou koncovkou nedal šancu brankárovi. 

V závere si jeden či druhý tím výraznejšiu šancu nevypracoval, hráčmi lomcovali emócie. Tím pod vedením kouča Jaroslava Kentoša si pripísal na konto cennú remízu s favoritom duelu a ašpirantom na európsky šampionát v roku 2025. Slovensko má ako organizátor miestenku automaticky istú.

Ostatné výsledky
Ostatné výsledky Flashscore