Sokolíci s čistým kontom. V Jereze zdolali domáce Španielsko, rozhodol Jambor

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sokolíci s čistým kontom. V Jereze zdolali domáce Španielsko, rozhodol Jambor
Timotej Jambor sa postaral o víťazný zásah v Jereze.
Timotej Jambor sa postaral o víťazný zásah v Jereze.Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov zvíťazila vo štvrtkovom prípravnom zápase v Jereze nad rovesníkmi domáceho Španielska 2:0. O jej góly sa postarali Timotej Jambor a v druhom polčase Adrián Kaprálik. Mladí Slováci odohrajú druhé prípravné stretnutie v rámci marcového asociačného termínu v pondelok o 19:00 h v Paole proti Malte.

Španielsko U21 - Slovensko U21 0:2 

Španieli od úvodu potvrdzovali rolu favorita a loptu mali podľa očakávania častejšie na kopačkách. Prvú šancu si vytvorili v 7. minúte, Perezov pokus zblokoval v poslednej chvíli na roh Leitner. Neskôr Omorodion hlavičkoval nad bránu. Hostia ustáli úvodný tlak a v 33. minúte sa aj vďaka obrovskej chybe Španielov ujali vedenia. Romas doslova vysunul do brejku Jambora, ktorý umiestnil loptu presne k žrdi - 0:1.

O tri minúty mohlo byť vyrovnané, Belko však predviedol bravúrny zákrok a v 41. minúte ho zachránila žrď po teči Javorčeka. Bodku za prvým polčasom dala šanca Marcelliho, ktorý nevyužil ďalšiu hrúbku v defenzíve Španielov.

Hra v druhom polčase bola spočiatku rozkúskovaná, domáci sa cez pozornú obranu Slovákov dlho nedokázali presadiť. V 69. minúte bol blízko k vyrovnaniu Moleiro, loptu mu "posadil" na hlavu Navarro, no Belko sa opäť vyznamenal. Slováci, ktorí už v tom čase hrali zatiahnutí v hlbokom defenzívnom bloku, šokovali favorita v 74. minúte druhým gólom.

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

Kaprálik si v pokutovom území zasekol protihráča a prepálil brankára - 0:2. Slováci odolali aj záverečnému tlaku a po obetavom výkone vezú zo Španielska cenný triumf. Počas prípravy na budúcoročné ME hráčov tejto vekovej kategórie, ktoré organizuje Slovensko, odohrajú zverenci Jaroslava Kentoša ďalšie dva duely doma. Ich súpermi budú 7. júna Azerbajdžan a o štyri dni neskôr Moldavsko, hrá sa v Senci.