Zmeny v dvadsaťjednotke. Kentoš nemôže počítať s dvomi hráčmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zmeny v dvadsaťjednotke. Kentoš nemôže počítať s dvomi hráčmi
Kóša chýba pre virózu, nahradil ho spoluhráč Ujlaky.
Kóša chýba pre virózu, nahradil ho spoluhráč Ujlaky.TASR
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš (49) musel ešte pred októbrovým zrazom urobiť dve zmeny v nominácii. Jeho tím čakajú dva prípravné zápasy - vo štvrtok nastúpi proti rovesníkom z Poľska a o päť dní neskôr si zmeria sily s MFK Dukla Banská Bystrica. Hneď na úvod asociačného termínu mu z nominácie vypadli pre zdravotné problémy Sebastián Kóša (20) a Matej Riznič (19).

Slovenská "dvadsaťjednotka" začala prípravu na štvrtkové stretnutie v Poprade, celkovo mal tréner k dispozícii 13 hráčov. "Urobili sme dve vynútené zmeny. Sebastiána Kóšu, ktorý má virózu, sme nahradili Marekom Ujlakym. Matej Riznič má tak isto zdravotné problémy, v strede poľa ho nahradí Máté Szolgai," uviedol Kentoš pre webstránku futbalsfz.sk. K terajšiemu mužstvu sa do pondelka pripojí aj Adam Obert, ten má ešte povinnosti v talianskom Cagliari Calcio.

"Poľsko je mužstvo, ktoré má momentálne vyrovnanú fázu medzi obranou a útokom. Hrajú aktívny futbal, je tam množstvo pressingu a inkasujú málo gólov. Očakávam súpera na úrovni Česka, Rakúska či Maďarska," povedal k najbližšiemu súperovi Kentoš.

Posledné výsledky reprezentačnej dvadsaťjednotky
Posledné výsledky reprezentačnej dvadsaťjednotkyFlashscore

Jediný nováčik kádri je Timotej Jambor z MŠK Žilina. "Pocity sú zatiaľ super, som rád, že ma tréner nominoval. Je to môj prvý zraz s dvadsaťjednotkou, dúfam že sa zohrám s chalanmi a bude to mať dobrú úroveň. Hlavne sa chcem ukázať v čo najlepšom svetle, aby som dostal pozvánku aj nabudúce," povedal mladý kanonier.

V predošlom období mal problémy so stehenným svalom, ten je však podľa jeho slov už v poriadku. "Mesiac som vynechal pre zranenie, netrénoval som a nehral. V poslednom čase som však už mal nejaké minúty a som fit." Reprezentácia do 21 rokov nastúpi proti Poľsku 12. októbra o 18:00 v Košiciach a 17. októbra o 15:00 ju čaká v popradskom NTC duel s MFK Dukla Banská Bystrica.