Cestovateľ Messi. Hráčov Miami čaká na predsezónnom turné takmer 40-tisíc km

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cestovateľ Messi. Hráčov Miami čaká na predsezónnom turné takmer 40-tisíc km

Lionel Messi bude s Miami hrať v piatich krajinách.
Lionel Messi bude s Miami hrať v piatich krajinách.Profimedia
Futbalisti Interu Miami na čele s hviezdnym Argentínčanom Lionelom Messim (36) precestujú v rámci prípravy na novú sezónu zámorskej ligy MLS takmer 40-tisíc kilometrov. Podľa agentúry SID odohrá klub sedem zápasov v piatich krajinách. Od minuloročného príchodu Messiho sa exhibičné zápasy stali pre mužstvo dôležitým zdrojom príjmov.

Tréner Gerardo Martino je tak pod tlakom, aby argentínsku hviezdu čo najlepšie využil. "Uvedomujeme si obchodnú aj športovú stránku veci. Snažíme sa uspokojiť obe bez toho, aby jedna prevážila nad druhou," povedal Martino. "Musíme starostlivo zvážiť, koľko priestoru dostane každý hráč," dodal argentínsky tréner, ktorý má v kádri aj ďalšie hviezdy Sergia Busquetsa, Jordiho Albu a Luisa Suáreza.

Miami sa na úvod prípravy stretne v Salvádore s miestnou reprezentáciou a s Dallasom v Texase. Potom ho čaká turnaj v Rijáde a zápasy v Hongkongu a Japonsku. Prípravu zavŕši domáci duel proti argentínskemu Newell's Old Boys, kde Messi začal svoju slávnu kariéru.

Počas februárového turnaja v Rijáde sa Miami stretne s miestnymi tímami Al-Hilal a Al-Nassr, za ktorý hrá Portugalčan Cristiano Ronaldo. Mohlo by ísť o posledný vzájomný súboj týchto veľkých rivalov, ktorí dokopy získali prestížne ocenenie Zlatá lopta trinásťkrát.