Kariéru už ukončil, no v MLS ostáva. Chiellini sa dohodol na spolupráci s Los Angeles FC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kariéru už ukončil, no v MLS ostáva. Chiellini sa dohodol na spolupráci s Los Angeles FC

Chiellini spoznal svoju novú pozíciu.
Chiellini spoznal svoju novú pozíciu.Profimedia
Bývalý taliansky futbalista Giorgio Chiellini (39) pribudol mesiac po skončení hráčskej kariéry do trénerského štábu amerického klubu Los Angeles FC. V klube zámorskej MLS, v ktorom v decembri uzavrel aktívnu kariéru, bude mať na starosti rozvoj hráčov.

Talian bude spolupracovať s trénerom Stevom Cherundolom a jeho asistentmi. "Boli sme vďační za to, že Giorgio odohral posledných 18 mesiacov svojej kariéry za LAFC. Počas tohto obdobia dokázal svoj prínos v mnohých aspektoch. Sme nadšení, že v nadchádzajúcej sezóne pribudne do nášho realizačného tímu brilantný futbalový rozum, skvelý líder a ešte lepší človek," citovala ESPN spoluprezidenta a generálneho manažéra klubu Johna Thorringtona.

Chiellini odohral posledný zápas 9. decembra, keď nastúpil za LAFC proti Columbusu Crew vo finále MLS, ktoré jeho tím prehral 1:2. V roku 2022 sa však s tamojším mužstvom tešil z celkového triumfu v MLS. Vo viac než dramatickom boji o trofej zvíťazil káder z Kaliforne až na penalty.

V drese Juventusu pôsobil do leta 2022 a zaradil sa medzi ikony "starej dámy". Je jeden z najúspešnejších hráčov v histórii klubu z Turína. Získal deväť titulov v Serii A za sebou, jeden v Serii B, päť v Talianskom pohári i Superpohári a dvakrát si zahral vo finále Ligy majstrov. Spolu za klub odohral 561 duelov a dal 36 gólov.

Národný tím doviedol ako kapitán k triumfu na ME v roku 2021 vo Wembley, kde Taliansko zdolalo vo finále Anglicko v jedenástkovom rozstrele. Dovedna nastúpil na 117 reprezentačných zápasov a strelil osem gólov.