Koniec kariéry? Nič také. Messi našiel v Miami opäť stratenú radosť z futbalu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec kariéry? Nič také. Messi našiel v Miami opäť stratenú radosť z futbalu

"Užívajte si každý moment, pretože nič z toho, čo je, sa už nevráti. Sám nechcem nič ľutovať," tvrdí Messi v rozhovore pre Apple TV+.
"Užívajte si každý moment, pretože nič z toho, čo je, sa už nevráti. Sám nechcem nič ľutovať," tvrdí Messi v rozhovore pre Apple TV+. AFP
Lionel Messi (36) kopačky v najbližšej dobe zavesiť na klinec nechce. Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty zdôraznil, že si chce užiť naplno každý moment, ktorý ho vo zvyšku bohatej kariéry čaká. Na jej koniec však nemyslí. Žiadny dátum stanovený nemá.

Využiť každý moment a nič neľutovať

Argentínsky majster sveta získal so svojím novým klubom Inter Miami pred pár dňami prvú trofej, keď v penaltovom rozstrele ovládli zverenci Gerarda Martina finále Ligového pohára proti Nashvillu. Na ceste za titulom strelil v siedmich zápasoch Lionel Messi desať gólov. Zmluvu s Miami podpísal pred mesiacom na dva a pol roka.

V noci zo stredy na štvrtok sa zase postaral o dve asistencie a premenenú penaltu v lotérii pokutových kopov pri postupe Interu do finále US Open Cupu.

"Aby som bol úprimný, o žiadnom konci som ešte nepremýšľal. Baví ma hrať s loptou na ihrisku. Súťažiť i trénovať. Užívajte si každý moment, pretože nič z toho, čo je, sa už nevráti. Sám nechcem nič ľutovať," uviedol bývalý hráč Barcelony či PSG v rozhovore pre Apple TV+. 

Lionel Messi a jeho ostatné čísla
Lionel Messi a jeho ostatné číslaFlashscore

"Neviem, koľko dní či mesiacov budem ešte hrať na profesionálnej úrovni, ale budem sa snažiť využiť každý okamih, ktorý budem môcť. Hlavne, kým budem zdravý. Následne sa uvidí, čo ďalej. Až potom môžem premýšľať, analyzovať a rozhodovať sa o ďalšej budúcnosti. Dnes je najdôležitejšie užívať si to, čo mám. Nech je to čokoľvek. Môže toho byť veľa i málo," pokračoval v interview.

Miami? Správna voľba

Messi ďalej povedal, že doterajšie skúsenosti s Interom Miami ho presvedčili, že urobil správny krok, keď sa po skončení zmluvy s Parížom Saint-Germain rozhodol opustiť Európu a vyskúšať si zámorskú súťaž. Sklamanie z francúzskeho celku v ňom pretrváva.

"Dohoda s Miami bola rodinným rozhodnutím. Snažil som sa nájsť vhodné prostredie pre rodinu. Máme za sebou komplikované roky. Pravdou je, že sa nám nedarilo podľa predstáv. Museli sme s tým bojovať," nadviazal 36-ročný Argentínčan. 

"Túžil som sa vrátiť k tomu, čo sme prežívali v Barcelone - užívanie si každého dňa. Deti i rodina boli spokojní. V športe som si vychutnával všetko, ale v Paríži to tak nebolo. Reprezentačné zrazy boli mojimi najšťastnejšími chvíľami. Užíval som si miesto, kde som bol i spoluhráčov. Aj preto som chcel prísť do Miami a nájsť to isté."

"Síce po krátkom čase, ale dnes môžem vravieť, že sme sa v našom rozhodnutí nezmýlili. Mali sme pravdu, keď sme si povedali, že toto je správne miesto," uzavrel hodnotenie uplynulého obdobia počas novej skúsenosti v Amerike Lionel Messi.