Messi je náš dar Amerike a MLS. Jeho príchod inšpiruje ďalšiu generáciu, tvrdí Beckham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi je náš dar Amerike a MLS. Jeho príchod inšpiruje ďalšiu generáciu, tvrdí Beckham

Lionel Messi bol v júli predstavený ako hráč Interu Miami.
Lionel Messi bol v júli predstavený ako hráč Interu Miami.AFP
David Beckham (48) v stredajšom rozhovore pre agentúru AFP označil podpis zmluvy Interu Miami s Lionelom Messim (36) ako "náš dar Amerike a MLS".

Inšpirovať generáciu v Amerike

Bývalý stredopoliar Manchestru United a Realu Madrid Beckham, ktorý sa vyjadril počas svojej vôbec prvej návštevy Indie a navyše v úlohe veľvyslanca dobrej vôle UNICEF, priznal, že sa stále musí štípať, keď vidí argentínskeho víťaza majstrovstiev sveta na Floride ako člena tímu.

"Stále je ťažké uveriť tomu, keď sa na mňa niekto otočí a povie, že Inter Miami má v tíme Lionela Messiho," uviedol Beckham.

"Je to pre mňa ako majiteľa veľmi hrdá vec, mať v našom tíme takého hráča - najlepšieho hráča na svete. Vždy sme vedeli, že priviesť Lea do Ameriky, nielen do Miami, bol náš darček Amerike a MLS."

Lionel Messi získal Zlatú loptu, prítomný bol aj David Beckham.
Lionel Messi získal Zlatú loptu, prítomný bol aj David Beckham.AFP

"Niekto ako on mení hru. Niekto taký inšpiruje ďalšiu generáciu futbalistov, práve preto sme chceli Lea priviesť do klubu. Samozrejme, chceme vyhrávať tituly. Samozrejme, že chceme byť najlepším tímom v lige."

"Avšak jedným z dôvodov, prečo sme ho kúpili, bolo aj to, aby sme inšpirovali ďalšiu generáciu futbalistov v Amerike, aby chceli byť futbalistami. Jeho príchodom sa to dosiahne a je to pre nás dôležitá vec."

Bývalá hviezda Barcelony a Paríža Saint-Germain Messi šokoval futbalový svet, keď sa v júli, sedem mesiacov po tom, čo doviedol Argentínu k titulu na majstrovstvách sveta v Katare, vyhol stratosférickým ponukám zo Saudskej Arábie i iných krajín a pripojil sa k Interu Miami.

V Major League Soccer predviedol niekoľko hviezdnych výkonov, ale v tejto sezóne nedokázal Miami dotiahnuť do play-off.

Dievčatá zostávajú stranou

Beckham, ktorý premenil úspešnú hráčsku kariéru, počas ktorej bol kapitánom Anglicka a vyhral Ligu majstrov s Manchestrom United, na významnú úlohu obhajcu práv a stal sa ikonou aj v oblasti módy, je spolumajiteľom Interu Miami.

S agentúrou AFP sa rozprával v Bombaji pred semifinále MS v krikete medzi Indiou a Novým Zélandom, otázky museli byť vopred preverené. Beckham vysvetlil, že jeho prvý kontakt s detskou charitou OSN sa začal, keď bol tínedžer.

"Moja prvá spolupráca s UNICEF bola, keď som mal 17 rokov v Thajsku. Bol som tam s Manchestrom United, a išiel som do centra starostlivosti o ženy," povedal.

"Pri svojich cestách v priebehu rokov som však videl, ako mladé dievčatá zostávajú stranou, nemajú rovnaké práva a rovnaké príležitosti ako chlapci. V posledných piatich až desiatich rokoch sme sa naozaj zamerali na dievčatá, rovnako je to aj tu."

David Beckham sa rozprával so Sachinom Tendulkarom pred semifinále MS v krikete.
David Beckham sa rozprával so Sachinom Tendulkarom pred semifinále MS v krikete.AFP

Rozžiarené tváre

Beckham vyjadril presvedčenie, že šport môže zohrávať kľúčovú úlohu v životoch detí, ako to bolo v jeho vlastnom živote. "Dal mi základ vodcovstva, tímovej práce, disciplíny, sústredenia. A jednoducho mi pridal na sebadôvere," priznal otec štyroch detí.

"Keď som chodil s UNICEF do rôznych dedín po celom svete, videl som, že keď som do dediny vzal futbalovú loptu, tváre detí sa rozžiarili. Za čas, keď s nimi hrám futbal alebo si kopú do lopty, zabudnú na všetko ostatné, čo sa okolo nich deje a nie je dobré," dodal Beckham.