Messi po Zlatej lopte ďalšiu cenu nezískal. Najlepším nováčikom MLS je Giakoumakis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi po Zlatej lopte ďalšiu cenu nezískal. Najlepším nováčikom MLS je Giakoumakis

Giakoumakis vyhral najmä v hlasovaní médií.
Giakoumakis vyhral najmä v hlasovaní médií.AFP
Argentínsky hrdina z majstrovstiev sveta Lionel Messi (36) získal v pondelok svoju ôsmu Zlatú loptu a upriamil pozornosť celého sveta na Major League Soccer, ale vo štvrtok sa v hlasovaní o nováčika roka MLS umiestnil na druhom mieste.

Cenu získal Giorgos Giakoumakis, útočník Atlanty United. Grécky futbalista si vyslúžil ocenenie najmä vďaka 17 presným zásahom v MLS.

Zámorská liga uvádza, že cena "oceňuje najvýraznejšieho hráča roka, ktorý mal predchádzajúce profesionálne skúsenosti a debutoval v MLS počas základnej časti sezóny 2023".

Messi prišiel do MLS až v polovici sezóny, vo farbách Interu Miami odohral svoj prvý oficiálny zápas koncom augusta, pričom nedokázal pozdvihnúť klub zo suterénu tabuľky do play-off.

Napriek tomu by bolo ťažké poprieť vplyv Messiho na celú ligu. Argentínčan zvýšil nákupy sezónnych balíčkov na zápasy a predaj suvenírov, pričom sa stal obrovským ťahákom na vstupenky na každom mieste, kde Miami hralo.

Messi pomohol Interu k víťazstvu v Ligovom pohári, vďaka čomu jeho tím získal prvú trofej na podujatí, ktorého sa zúčastnili kluby MLS a mexickej ligy. V rozdelení hlasov hráčov MLS, médií a technického personálu bol Messi voľbou s 35,54 % hlasov oproti 34,34 % hlasov pre Giakoumakisa.

Kluboví zamestnanci sa však rozhodli pre gréckeho útočníka v pomere 46,34 % ku 34,15 % a hlasy médií boli v drvivej väčšine pre Giakoumakisa v pomere 56,65 % ku 12,14 % pre Messiho a 20,23 % pre Nemca Eduarda Lowena zo St. Louis City.

Giakoumakis je druhým hráčom Atlanty United v rade, ktorý získal ocenenie pre najlepšieho nováčika po Thiagovi Almadovi, Messiho argentínskom reprezentačnom kolegovi.