Haaland a Mbappé? Jedného dňa Zlatú loptu vyhrajú. Erling si ju zaslúžil už teraz, vraví Messi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland a Mbappé? Jedného dňa Zlatú loptu vyhrajú. Erling si ju zaslúžil už teraz, vraví Messi

Na pódium zavítali aj Messiho ratolesti.
Na pódium zavítali aj Messiho ratolesti.Profimedia
Ani na ôsmy pokus nedokázal zastaviť emócie. Lionel Messi (36) mal v pondelok večer pri preberaní Zlatej lopty sklenené oči. Dosť možno aj preto, že prestížne ocenenie za sezónu 2022/23 získal v obrovskej konkurencii.

Messi získal svoju ôsmu Zlatú loptu v deň narodenín svojho veľkého idola Diega Maradonu, ktorý zomrel pred tromi rokmi vo veku 60 rokov.

"Neexistuje lepšie miesto, kde by sme mu mohli zaželať k narodeninám pred toľkými ľuďmi, ktorí milujú futbal tak, ako by si to želal on. Nech si kdekoľvek, Diego, všetko najlepšie k narodeninám. Táto Zlatá lopta je aj pre teba," povedal bývalý hráč Barcelony, ku ktorému sa potom na pódiu pridali jeho traja synovia.

Krátko nato sa v španielčine vyjadril aj o svojich terajších rivaloch - bývalom spoluhráčovi Kylianovi Mbappém a nórskom kanonierovi Erlingovi Haalandovi. "Jedného dňa Zlatú loptu vyhrajú . Erling si ju zaslúžil už dnes," uviedol Messi pred autorom 56 súťažných gólov z minulej sezóny.

"Haaland si to naozaj veľmi zaslúži. Vyhral Premier League, Ligu majstrov a bol najlepším strelcom všetkého," vyjadril sa Argentínčan a potom obrátil zrak konkrétne na útočníka Manchestru City: "Toto ocenenie mohlo byť dnes tvoje. Som si istý, že ho v nasledujúcich rokoch získaš."

Počas svojho prejavu pred nielen futbalovou elitou Messi nezabudol ani na svoj srdcový klub. "Samozrejme, že Barcelonu sledujem. Je to tím, ktorý milujem a budem milovať celý život," povedal bývalý kapitán katalánskeho celku.

"Majú skvelé mužstvo. Sú pripravení bojovať o Ligu majstrov. Nepochybujem o tom, že sú kandidátom na víťazstvo," predpovedal majster sveta možný úspech Barcelony na európskej scéne a potom dodal: "Potrebujú len to, aby na nich nebol vyvíjaný príliš veľký tlak."

Messi sa následne vyjadril aj k svojej budúcnosti. "Neviem, ako dlho ešte budem hrať, ale plánujem si to užiť," prezradil.