Messi s bývalým partnerom z útoku. Suárez podpísal s Interom Miami ročný kontrakt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi s bývalým partnerom z útoku. Suárez podpísal s Interom Miami ročný kontrakt

Aktualizované
Luis Suárez už v novom drese Interu.
Luis Suárez už v novom drese Interu.x.com/InterMiamiCF
Luis Suárez (36) sa sťahuje z Brazílie do MLS, kde podpísal ročný kontrakt s Interom Miami. V klube Davida Beckhama pôsobia traja starí dobrí známi uruguajského útočníka z Barcelony - Lionel Messi (36), Sergio Busquets (35) a Jordi Alba (34).

Suárez je jedným z najúspešnejších útočníkov za posledných 15 rokov. Kráľom strelcov sa stal v troch rôznych krajinách: v sezóne 2009/10 v holandskej Eredivisie (35 gólov), v sezóne 2013/14 v anglickej Premier League (31 gólov) a o dva roky neskôr v španielskej La Lige (40 gólov). Za reprezentáciu Uruguaja strelil 68 gólov v 138 zápasoch.

Najúspešnejšie obdobie svojej kariéry strávil v Barcelone, kde pôsobil šesť rokov. Spolu s Neymarom a Messim vytvorili najobávanejšie útočné trio v Európe a v roku 2016 sa výrazne podieľali na triumfe v Lige majstrov. Po boku majstra sveta Messiho odohral Suárez 258 duelov, so žiadnym iným hráčom nebol na ihrisku častejšie.

Uruguajčan a hviezdny Argentínčan sú dlhoroční priatelia. Keď vedenie barcelonského klubu v lete 2020 tlačilo na Suáreza, aby prestúpil, vyronená bola nejedna slza. Po viac ako troch rokoch sa dočkajú emotívneho návratu.

Suárezovi koncom roka vyprší zmluva v brazílskom Gremiu a skúsený útočník bude k dispozícii ako voľný hráč. Podľa novinára Fabrizia Romana sa už pred mesiacom dohodol s Interom na ročnej zmluve s opciou na predĺženie o ďalšiu sezónu.

"Som veľmi šťastný a nadšený, že môžem prijať novú výzvu v Interi Miami. Nemôžem sa dočkať začiatku a som pripravený pracovať na tom, aby sa sen o zisku ďalších titulov s týmto skvelým klubom stal skutočnosťou. Som optimista ohľadom toho, čo môžeme spoločne dosiahnuť vďaka našim spoločným ambíciám," povedal Suárez.

"Dám do toho všetko, aby som priniesol radosť skvelým fanúšikom, o ktorých som toľko počul, kým budem nosiť farby Interu Miami. Teším sa na opätovné stretnutie so skvelými priateľmi a hráčmi. Rovnako sa neviem dočkať, kedy spoznám svojich nových spoluhráčov a trénerov," zneli prvé slová 36-ročného zakončovateľa pre klubový web celku z MLS.