Messi a Suárez opäť spolu. Miami dokončuje ročnú zmluvu pre uruguajského útočníka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messi a Suárez opäť spolu. Miami dokončuje ročnú zmluvu pre uruguajského útočníka

Messi a Suárez počas ich spoločného pôsobenia v Barcelone.
Messi a Suárez počas ich spoločného pôsobenia v Barcelone.Profimedia
Spolu s Brazílčanom Neymarom vytvorili azda najslávnejší útok v bohatej futbalovej histórii Barcelony. Teraz sa časť tria "MSN" opäť dá dokopy. Vedenie amerického klubu Inter Miami, kde už pôsobí argentínsky virtuóz Lionel Messi (36), totiž podľa zámorských médií finalizuje zmluvu pre Luisa Suáreza (36).

Uruguajský kanonier, ktorý momentálne pôsobí v brazílskom klube Gremio, by mal v najbližších dňoch podpísať ročný kontrakt. V nedeľu sa po svojom poslednom domácom zápase za Gremio emotívne lúčil v silnom daždi s rodinou po boku a smútiacimi fanúšikmi, keď strelil rozhodujúci gól pri víťazstve 1:0 nad Vasco da Gama.

Bol to jeho 15. zásah v sezóne a spolu s 11 asistenciami je najproduktívnejším hráčom celej súťaže. S Gremiom musí ešte odohrať posledný súboj vo Fluminense, potom by sa mal oficiálne stať členom floridského klubu.

S Messim hrávali bok po boku za Barcelonu šesť sezón, Suárez je pre argentínsku hviezdu jedným z najbližších priateľov. V Miami sa opäť stretne s ďalšími členmi zlatej éry katalánskeho giganta Sergiom Busquetsom a Jordim Albom, s ktorými v roku 2015 triumfoval v Lige majstrov a štyrikrát získal španielsky titul.

V Brazílii Suárez pôvodne podpísal tento rok dvojročnú zmluvu, avšak po tom, ako Messi v júli posilnil Miami, sa začalo špekulovať, že sa obaja nakoniec opäť stretnú v ružovom drese Interu. A Suárez následne zariadil, že môže rozviazať zmluvu o rok skôr. Miami začne prípravu na novú sezónu MLS 10. januára, dva týždne pred Suárezovými 37. narodeninami. Aj vo svojom pokročilom veku a napriek tomu, že potrebuje tabletky a injekcie na utíšenie bolesti zničených kolien, je veterán stále mimoriadne platný.

V tejto sezóne odohral celkovo neuveriteľných 52 zápasov, z toho 32 v lige. Svojmu tímu pomohol k aktuálnemu štvrtému miestu v tabuľke s iba bodovou stratou na striebornú priečku. Navyše, Gremio po jeho angažovaní predalo o 40 000 permanentiek viac ako rok predtým, keď to bolo 60 000. Od budúceho roka bude Suárez svojimi kúskami pomáhať zviditeľňovať futbal v USA...