Rusnák proti Llorisovi nehral. Francúzsky gólman zažil v MLS víťazný debut

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rusnák proti Llorisovi nehral. Francúzsky gólman zažil v MLS víťazný debut

Lloris si odkrútil úspešnú premiéru.
Lloris si odkrútil úspešnú premiéru.AFP
Hugo Lloris (37) sa pri svojom debute v Major League Soccer tešil z víťazstva. Los Angeles FC v úvodnom dueli sezóny zdolalo Seattle Sounders. Na zápasovej súpiske hostí sa neobjavilo meno Alberta Rusnáka (29).

LAFC - Seattle 2:1

Víťazi MLS Cupu 2022 z Los Angeles triumfovali pri štarte nového ročníka v repríze novembrového semifinále Západnej konferencie. Francúzsky víťaz majstrovstiev sveta 2018 predviedol kľúčový zákrok na začiatku zápasu, po ktorom sa tešil z premiérového triumfu v USA.

Lloris, ktorý prišiel v decembri z Tottenhamu, musel predviesť svoje umenie už v tretej minúte, keď zneškodnil šancu Jordana Morrisa. Pre obrancov Seattlu bol neustálou hrozbou gabonský rodák Denis Bouanga, najlepší strelec ligy v minulej sezóne. Za domácich sa však presadili Tillman a poľský záložník Bogusz. Jediný gól tímu Sounders strelil z pokutového kopu de la Vega. V zostave hostí chýbal Albert Rusnák, ktorý si lieči zranenie z tréningu.

"Je pre nás stabilnou skalou, pocitom istoty. Všetci hráči to cítia, čo je veľmi dôležité. Jeho rozhodovanie nás urobí oveľa lepšími. Je to niekto, kto dokáže predviesť veľký zákrok," povedal o Llorisovi tréner LAFC Steve Cherundolo. 

"Stále sme v procese vzájomného spoznávania sa. Cítim sa však dobre. Viem, že fyzicky ešte nie som stopercentný a potrebujem sa dostať do súťažného rytmu, pretože je to už 10 mesiacov mojej pauzy," vysvetlil gólman.

Slovenský gólman Henrich Ravas absolvoval debut v drese New England Revolution, inkasoval trikrát a jeho mužstvo podľahlo kádru DC United 1:3.