Rusnák sa na play-off MLS naladil gólom. Messiho sezóna ukončená, rozlúčil sa prehrou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rusnák sa na play-off MLS naladil gólom. Messiho sezóna ukončená, rozlúčil sa prehrou

Messi sa do vyraďovacích duelov MLS nepozrie.
Messi sa do vyraďovacích duelov MLS nepozrie.Profimedia
Americká futbalová súťaž MLS si z kalendára základnej časti ročníka 2023 odškrtla posledné kolo. Albert Rusnák (29) sa na play-off naladil víťazným gólom v drese Seattlu. Inter Miami a Lionel Mess (36)i sa do vyraďovacej časti nepozrú, na ihrisku Charlotte zažili smutnú rozlúčku so sezónou.

V každej z dvoch konferencií si miestenku do osemfinále zabezpečilo sedem najlepších mužstiev. Tímy, ktoré sa umiestnili na priečkach čislo osem a deväť, sa o postup medzi najlepších 16 ešte musia pobiť medzi sebou.

Na západe bojoval o druhé miesto káder Seattlu, na túto métu ho napokon posunul Rusnákov zásah, ktorý rozhodol o víťazstve nád lidrom konferencie zo St. Louis. Sounders naposledy prehrali ešte 21. augusta, odvtedy bodovali v každom jednom stretnutí. Hneď za nimi sa umiestnili celky Los Angeles FC, Houston Dynamo a bývalý klub slovenského futbalistu Real Salt Lake.

"Toto sú typy zápasov, ktoré skrátka musíte vyhrať, ak chcete v play-off niečo dosiahnuť. Som veľmi spokojný s naším výkonom a rovnako aj výsledkom," uviedol slovenský reprezentant pre klubový web.

Možnosť zabojovať o postup medzi najlepších 16 stratil na poslednú chvíľu tím Portlandu, ktorý prehral proti Houstonu. Tešiť sa tak môžu Kansas a San Jose, ktorých výbery nazbierali 44 bodov, o jediný bod predstihli práve Timbers, čím si medzi sebou rozdelili ôsmu a deviatu pozíciu.

Sporting to dokázal po vytúženom triumfe s Minnesotou, Earthquakes stačil aj remízový rezultát zo súboja proti Austinu. S aktuálnym ročníkom sa tak zo západnej časti ligy lúči pätica klubov.

Nielen Východná konferencia, ale aj celá MLS bola omámená príchodom a výkonmi Lionela Messiho. Argentínčan však so svojimi spoluhráčmi z Interu Miami nedokázal preniknúť do vyraďovacích bojov súťaže. S ročníkom sa navyše rozlúčili prehrou so Charlotte.

Pre tento káder však tri body z domáceho ihriska znamenali posun na deviatu priečku a istotu 16-finálového predkola. V ňom si tamojší celok zmeria sily s New Yorkom Red Bulls. Oba 43-bodové kluby dokázali postúpiť na úkor Montrealu, ktorý v záverečnom kole podľahol Columbusu a na svojom konte tak mal iba 41 bodov.

Vo vrchnej časti tabuľky malo istotu postu lídra Cincinnati, druhé miesto malo vo vrecku Orlando a tretiu pozíciu si v hodine dvanástej vybojoval spomínaný Columbus, ktorý predstihol Philadelphiu. Z východnej polovice MLS vypadlo po základnej časti šesť mužstiev, keďže konferencia mala oproti západu o jedného účastníka viac.