Haraslín mužom zápasu, Králik vylúčený. České finále pohára bude pražské

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín mužom zápasu, Králik vylúčený. České finále pohára bude pražské

Sparta je vo finále MOL Cupu.
Sparta je vo finále MOL Cupu.Profimedia
Futbalisti Sparty v semifinále MOL Cupu porazili České Budějovice 2:0 a druhýkrát za sebou, respektíve tretíkrát za posledné štyri sezóny sa dostali do finále. Na Letnej sa 3. mája stretnú so Slaviou, ktorá vyradila Bohemians 3:2 po predĺžení. Sparta bude mať výhodu domáceho prostredia vďaka horšiemu pohárovému koeficientu.

AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)

Góly: 37. Minčev, 76. Sadílek, ČK: 90.+2 KRÁLIK (České Budějovice) po 2. ŽK.

/Za domácich hral L. Haraslín do 78. minúty, za hostí odohral M. Králik celý zápas, B. Sluka hral od 90.+1 min, D. Šipoš, L. Skovajsa boli na lavičke náhradníkov/

Spartu, ktorá je v tabuľke najvyššej súťaže druhá len o bod za Slaviou, poslal do vedenia v 37. minúte bulharský útočník Martin Minčev. Po zmene strán pridal poistku Lukáš Sadílek. Kapitán Dynama Slovák Martin Králik bol po druhej žltej karte vylúčený v nadstavenom čase.

Slovenský reprezentant Lukáš Haraslín bol podľa Flashscore hodnotenia mužom duelu s číslom 8,4. Z priameho kopu nastrelil brvno, asistoval na zásah Sadíleka.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Zverenci trénera Briana Priskeho neprehrali pätnásty súťažný zápas za sebou od októbrového debaklu 0:4 na Slavii a vyhrali desiatykrát v rade. V marcovom štvrťfinále domáceho pohára v Liberci zvíťazili na penalty. Predtým vyradili treťoligové Domažlice a Ostravu.

Pražania sú so siedmimi triumfami v samostatnej pohárovej histórii najúspešnejším tímom, naposledy vyhrali pred tromi rokmi. Vlani v máji prehrali vo finále so Slováckom 1:3.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 3:2 po predĺžení (2:2, 1:1)

Góly: 23. Douděra, 90.+7 Lingr, 110. Jurečka - 14. PREKOP, 84. Hála

/Za domácich hral I. Schranz do 77. minúty, za hostí hral E. Prekop do 90.+3 min + gól

V Edene otvoril skóre v 14. minúte hosťujúci Slovák Erik Prekop, David Douděra odpovedal už o deväť minút neskôr. V 84. minúte poslal "klokanov" opäť do vedenia Martin Hála, ale v šiestej minúte nadstaveného času vyrovnal Ondřej Lingr. V druhej časti predĺženia dokonal obrat ďalší striedajúci hráč Václav Jurečka.

Slávisti si udržali domácu neporaziteľnosť v tejto sezóne a budú sa usilovať o siedmy pohárový triumf vo vlastnej histórii a štvrtý pod vedením trénera Jindřicha Trpišovského. Bohemians ani druhýkrát od rozdelenia federácie v semifinále neuspeli.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore