Šípoš s čistým kontom proti Slavii, ktorá tak nevyužila zaváhanie Plzne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šípoš s čistým kontom proti Slavii, ktorá tak nevyužila zaváhanie Plzne

Na snímke slovenský futbalista Martin Králik v súboji proti Slavii.
Na snímke slovenský futbalista Martin Králik v súboji proti Slavii. Profimedia
V 22. kole českej FORTUNA:LIGY pripravili České Budějovice prekvapenie pre pražskú Slaviu, ktorú na svojej pôde zdolali 1:0. Čisté konto v bráne domácich vychytal brankár Dávid Šípoš (24).

České Budějovice - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Gól: 68. Adediran

Vedúce mužstvo tabuľky bolo aktívnejšie. Dobýjalo bránu Dávida Šípoša, no nielen on, ale celá defenzíva odolávala. Neprekonal ho ani krajan - kapitán Martin Králik po nešťastnom teči. Po zmene strán Slavia pokračovala v tempe, ale nepresadil sa ani van Buren či Olayinka tvrdou strelou. A tak prišiel protiútok na opačnej strane, ktorý zakončil Adediran a rozjasal domáce tribúny. Na ihrisku bol päť minút. Hosťom pripravul ranu na ceste za titulom.

O týždeň čaká "zošívaných" súboj s druhou Plzňou, pred ktorou majú náskok jedného bodu. Okrem Králika a Šípoša odohral v drese Českých Budějovíc plnú minutáž aj ďalší obranca Lukáš Skovajsa. Za domácich sa na trávnik nedostali Lukáš Čmelík a Jakub Grič. Na druhej strane striedal v 87. minúte Ivan Schranz. Pre problémy so slabinami chýbal Jakub Hromada

Slovácko - Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Góly: 10. Sinjavski, 54. Kadlec - 22. Jawo

Za Mladú Boleslav odohral 90 minút Michal Tomič. Druhý Slovák Samuel Dancák sa dostal na trávnik v 70. minúte. Ani jeden z nich prehre proti Slovácku zabrániť nedokázal.

Liberec - Bohemians 1:3 (0:2)

Góly: 54. Prebsl - 17. Drchal, 45+1., 74. Matoušek

Slovenská presila bola na strane porazených. Plnú minutáž zaznamenal v libereckých farbách Ľubomír Tupta. Jeho krajan a spoluhráč Karol Mészároš prišiel do hry v 70. minúte. Za Bohemians hral do 82. mintúty Erik Prekop.

Tabuľka českej najvyššej súťaže
Tabuľka českej najvyššej súťažeFlashscore