Definitíva na chvoste 2. ligy. Komárno nevyhralo, Prešovčanov zaskočil oslabený Púchov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Definitíva na chvoste 2. ligy. Komárno nevyhralo, Prešovčanov zaskočil oslabený Púchov
Druhá najvyššia súťaž má pred sebou už len štyri kolá.
Druhá najvyššia súťaž má pred sebou už len štyri kolá.Profimedia
V programe 2. ligy bola posledná aprílová streda dňom, počas ktorého sa odohrá celé 26. kolo. Pozornosť smerovala najmä na duely v hornej časti tabuľky. Líder z Komárna si zmeral sily so štvrtou Považskou Bystricou a druhý Prešov cestoval na ihrisko šiesteho Púchova. Na chvoste poradia sa rozhodlo o prvom vypadávajúcom.

Považská Bystrica - Komárno 1:1

Dlhodobým cieľom Komárna je udržať sa pred Prešovom a zaistiť si priamy postup do najvyššej súťaže. Práve s Tatranom naposledy hrali Považania a podľahli mu 1:4. Po mužstve z druhého miesta ich čakal súboj s celkom z najvyššej priečky, ktorý si počas víkendu poradil so Šamorínom.

Favorita poslal do vedenia v 11. minúte český útočník Patrik Voleský, pred prestávkou sa ale o vyrovnanie postaral domáci obranca Dušan Kucharčík, čím stanovil polčasové skóre 1:1. Tento rezultát sa napokon nezmenil až do záverečného hvizdu, Komárno tak v tej chvíli prišlo o dva cenné body.

Púchov - Prešov 3:2

Prenasledovateľ tabuľkového lídra zamieril na pôdu Púchova. V októbri sa v meraní síl oboch celkov zrodila najtesnejšia výhra Tatrana. Odveta už bola gólovo bohatšia. Scenár presných zásahov začal v 40. minúte písať vlastným gólom hosťujúci Šimko. Ďalšie pohyby v skóre nastali po zmene strán.

Rýchlo po štarte druhej polovice viedli hostitelia už 2:0. Prešovčania ale s odpoveďou nečakali a po 50 minútach znížili na 1:2 z ich pohľadu. Už o pár chvíľ neskôr mali východniari ďalší dôvod na radosť, keďže na domácej strane došlo k vylúčeniu a Prešov čakala dlhá hra v početnej výhode.

Hostia ju ale začali katastrofálne, a to inkasovaným zásahom. V 76. minúte však kontrovali a vykresali si nádej do záverečnej časti. Presilovku už však na ďalšiu trefu nepretavili a z Púchova odchádzali bez bodu. Štyri kolá pred samotným záverom tak na Komárno strácajú päť bodov.

Náskok Komárna je už päťbodový.
Náskok Komárna je už päťbodový.Flashscore

Petržalka - Spišská Nová Ves 2:0

Spišiakom, ktorí si svoje úvodné druholigové víťazstvo pripísali až 6. apríla, neostávalo proti Petržalke pri snahe zachrániť sa nič iné ako vyhrať. Domáci však na osud svojho oponenta nebrali žiadny ohľad a už v 28. minúte viedli 2:0. Presne sa trafili Konan a Gašparovič.

Keďže na listinu strelcov už do konca duelu žiadne mená nepribudli, hostia napokon nezískali ani bod a definitívne spečatili svoj zostup do 3. ligy. Na 14. Malženice totiž majú nedostihnuteľné 14-bodové manko. Petržalka sa triumfom dotiahla na rozdiel dvoch bodov k druhému Prešovu.

Spišská Nová Ves poputuje o ligové poschodie nižšie.
Spišská Nová Ves poputuje o ligové poschodie nižšie.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Slovan B - Malženice 3:2

Dolný Kubín - Humenné 0:0

Liptovský Mikuláš - Trebišov 1:2 

Šamorín - Žilina B 1:1

Myjava - Pohronie 2:1