Hráči trnavského Spartaka opäť pomohli Malženiciam, lídri 2. ligy nezaváhali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hráči trnavského Spartaka opäť pomohli Malženiciam, lídri 2. ligy nezaváhali
Aktualizované
Na čele tabuľky 2. ligy nenastala žiadna zmena.
Na čele tabuľky 2. ligy nenastala žiadna zmena.Profimedia
Po piatkovej výhre Pohronia nad rezervou Slovana pokračovalo 25. kolo 2. ligy sobotným programom. Druhým tohtosezónnym víťazstvom ho otvorila Spišská Nová Ves, následne sa zrodil aj triumf lídra z Komárna. V boji o postup do najvyššej súťaže nič nestratil ani Prešov. O dôležité body sa hralo aj v Malženiciach.

Komárno - Šamorín 2:0

Ligový líder v minulom kole zaváhal na pôde Myjavy, prenasledovateľ z Prešova to však nevyužil a prehral so Šamorínom. Práve tento protivník teraz čakal na Komárno, v októbrovom strete ho zdolalo 4:1. Svojho oponenta pokorilo aj na domácom ihrisku, o čo sa presnými zásahmi postarali Dan Ožvolda a Šimon Šmehýl. Čistým kontom pomohol k 19. víťazstvu v ročníku brankár Filip Dlubáč.

Prešov - Považská Bystrica 4:1

Neúspech v Šamoríne chcel Tatran odčiniť pred vlastnými fanúšikmi proti Považanom. Túto ambíciu začal napĺňať hneď z úvodu a v 26. minúte viedol už 3:0. V nadstavenom čase prvej polovice sa o mierne zdramatizovanie postaral z pokutového kopu hosťujúci Lukáš Slávik. Bol to ale jediný gól jeho mužstva, ktoré pred záverom stretnutia ešte inkasovalo a z východu odchádzalo s prehrou rozdielom triedy. Strata Prešova na Komárno ostala štvorbodová.

Prvá pätica tabuľky 2. ligy.
Prvá pätica tabuľky 2. ligy.Flashscore

Malženice - Dolný Kubín 3:0

O dôležité body sa bojovalo v Malženiciach - štrnásty tím hostil mužstvo z 15. priečky, ktorá znamená zostup do nižšej súťaže. Domáci mali pred duelom na svojho prenasledovateľa náskok štyroch bodov. V zlomovom zápase sa opäť mohli spoľahnúť na výkony hráčov so skúsenosťami z dresu Trnavy, ktorá je ich A-tímom. Krátko pred polčasom otvoril skóre Paur, v 74. minúte sa presadil brazílsky legionár Azevedo a o pár chvíľ ho napodobnil aj útočník Poznar. Malženice sa tak vzdialili od zóny vypadnutia.

Malženice zvýšili svoj náskok na 15. miesto.
Malženice zvýšili svoj náskok na 15. miesto.Flashscore

Žilina B - Myjava 2:1

Po remíze s Pohroním a prehre 2:5 s rezervou Slovana sa žilinské "béčko" predstavilo na vlastnom ihrisku proti Myjave. Hostia z deviatej priečky sa v prípade triumfu mohli dostať pred svojho súpera na siedme miesto. Proti tomu však bol domáci Šnajder, ktorý v 16. minúte otvoril skóre po asistencii Jakubíka.

Práve druhý menovaný sa presadil o osem minút neskôr a ako sa neskôr ukázalo, bol to víťazný zásah. Krátko po hodine hry sa o jediný gól hostí postaral senegalský legionár Sylla. Šošoni zvíťazili a dotiahli sa blízko k šiestemu Púchovu.

Žiline patrí priečka číslo 7.
Žiline patrí priečka číslo 7.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Pohronie - Slovan B 2:1

Spišská Nová Ves - Trebišov 3:0

Humenné - Petržalka 0:2

Liptovský Mikuláš - Púchov 1:3