Slovan má titul, Trnava finále pohára. V derby sa bude hrať na víťazstvo, tvrdí Kitka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan má titul, Trnava finále pohára. V derby sa bude hrať na víťazstvo, tvrdí Kitka
Trnava bude hostiť dlhoročného soka.
Trnava bude hostiť dlhoročného soka.TASR
Slovan získal šiesty ligový titul v rade, Trnava si v Slovenskom pohári zaistila možnosť bojovať o zisk tretej trofeje za sebou. S týmito istotami nastúpia oba tímy na vzájomné Tradičné derby, ktoré bude mať poradové číslo 172. Pohľad na najbližší stret so Spartakom ponúkol pre klubový web asistent trénera Boris Kitka (53).

Večných rivalov delí pred nedeľným súbojom v Niké lige značný bodový rozdiel - majstrovský Slovan ich má na konte už 67, druhá Trnava ich doposiaľ nazbierala 51. Cieľom Spartaka tak bude zdolať svojho dlhoročného soka a potvrdiť doterajší post vicemajstra.

Domáci Trnavčania teda naplnili cieľ postupu do pohárového finále, belasí už majú vo vrecku ďalší ligový primát. Z tejto situácie môže plynúť menšia taktická zviazanosť derby zápasu. Vidí to tak aj asistent kouča Weissa?

"Z toho hľadiska môže byť zápas viac uvoľnený. Musíme však očakávať, že urobia všetko pre to, aby nás zdolali. Súboj bude vedený dvomi tímami, ktoré budú hrať na víťazstvo. Pripravujeme sa na to, že do konca sezóny chceme nazbierať čo najviac bodov, platí to aj pre toto derby," myslí si Kitka.

Slovan získal 14. titul v ére samostatného Slovenska.
Slovan získal 14. titul v ére samostatného Slovenska.TASR

Do záveru ročníka najvyššej futbalovej súťaže ostáva mužstvu z hlavného mesta odohrať ešte päť duelov. O titul však Slovan už nikto nepripraví. "Sme radi, že posledný potrebný bod sme získali v čo najkratšom možnom čase. Teraz to bude o tom, ako sa dokážeme nastaviť na posledné zápasy," uviedol Kitka a pokračoval slovami smerom k meraniu síl s Trnavou:

"Je to najslávnejšie derby, predstavíme sa v Trnave, verím, že to bude dostatočná motivácia na to, aby sme sa zodpovedne pripravili, odohrali dobrý duel a dosiahli pozitívny výsledok. Tieto zápasy majú svoj špecifický scenár. Je ťažké vychádzať aj z toho, že behom krátkeho času sa na seba tieto duely budú podobať."

Kitka narážal aj na ostatný vzájomný stret oboch kádrov, keď 17. marca vyhrali v Bratislave hostia. Spartak tak získal prvé víťazstvo nad Slovanom od mája 2021. Išlo aj o premiérovú domácu prehru belasých v aktuálnej sezóne, kouč Michal Gašparík tým navyše vyzrel na skúsenejšieho Vladimíra Weissa st. až na jedenásty pokus.

Výsledky ostatných stretov Trnavy so Slovanom.
Výsledky ostatných stretov Trnavy so Slovanom.Flashscore

Dá sa po splnení zisku majstrovskej trofeje očakávať, že lodivod Slovana ponúkne priestor menej vyťaženým futbalistom? "Oproti poslednému duelu ostáva káder nezmenený. Sme radi, že máme k dispozícii 16-17 zdravých hráčov. V plnej tréningovej záťaži je aj Vlado Weiss. Rozostavenie a obsadenie postov budeme riešiť na predzápasovom tréningu," prezradil trénerský asistent.

"Možno dostanú priestor niektorí menej vyťažovaní hráči, určite to ale nebude o tom, že vymeníme všetky pozície. Sme poučení z toho, že keď sme priveľmi zasiahli do zostavy, tak to bolo cítiť. Kostru tímu ale chcem podržať," doplnil k téme.