Komárno chce ukázať, že má na Niké ligu. Nebudeme fackovací panák, hovorí brankár Dlubáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Komárno chce ukázať, že má na Niké ligu. Nebudeme fackovací panák, hovorí brankár Dlubáč

Dlubáč bol jednotkou Komárna v postupovej sezóne.
Dlubáč bol jednotkou Komárna v postupovej sezóne.KFC Komárno/Karol Scholtz
Komárno oslavuje historický postup do Niké ligy a veľkú zásluhu na tom má aj mladý brankár Filip Dlubáč (23), ktorý z pozície jednotky vytlačil skúsenejšieho Miloslava Brédu (30). Získal pevné miesto v zostave a podával kvalitné výkony, o čom hovorí aj trinásť vychytaných núl. Aj o tom rozprával talentovaný gólman v rozhovore pre Flashscore Správy.

Filip, ako by ste opísali pocity po postupe do Niké ligy?

"Sú to neopísateľné pocity. Je to obrovský úspech pre nás hráčov, trénerov, pre klub a určite aj pre mesto. Je nezabudnuteľné, keď dosiahnete takýto historický úspech, čo je o čosi cennejšie, ako keď postúpi klub, ktorý v najvyššej súťaži už bol."

Osobne ste po Podbrezovej zažili už druhý postup, ale pri tomto ste boli pevnou súčasťou zostavy. Je o to cennejší?

"Áno, zažil som to, ale ako som spomenul, toto je pre mňa určite cennejší postup, keďže som mohol byť na ihrisku a pomôcť mužstvu k veľkému úspechu."

Čo boli jeho hlavné dôvody?

"Najmä to, že sme išli všetci spolu za jedným cieľom a hoci sa nám na jar výsledkovo až tak nedarilo ako na jeseň, tak sme sa nevzdali nášho cieľa. Takisto to bude zohratosť chalanov a bojovnosť jeden za druhého. Samozrejme, nemôžem zabudnúť na trénersky tím, ktorý nás počas ťažkej sezóny pripravoval na každý tréning a zápas."

Komárno spečatilo historický postup výhrou v Trebišove.
Komárno spečatilo historický postup výhrou v Trebišove.KFC Komárno

Čo pre klub znamená, že historicky prvýkrát postúpil do Niké ligy?

"Myslím si, že pre klub to znamená veľmi veľa, je to doslova niečo výnimočné. Klub čakajú nové výzvy, nové ciele. Chceme si úspech obhájiť a ukázať, že hráči aj klub majú na to, aby hrali Niké ligu. Určite to priláka aj nových ľudí na štadión, keďže najvyššia súťaž je zaujímavejšia ako druhá liga. V Komárne bude nový krásny štadión, na ktorý si, dúfam, nájde cestu čo najviac fanúšikov."

Bolo cieľom klubu už pred sezónou bojovať o postup?

"Pred sezónou nebolo spomínané nič o postupe. Začali sme sa o tom s chalanmi baviť v šatni, keď sme vyhrali prvých päť kôl. Hovorili sme si, že máme na to, aby sme ligu vyhrali. Od vedenia prišli takéto veci až v januári, keď sa začala zimná príprava. Nikto však na nás nevyvíjal tlak. Bolo len povedané, že keď to máme takto skvele rozohraté, tak to máme dotiahnuť do úspešného konca."

Čo môžu súperi od Komárna očakávať v najvyššej súťaži?

"Nechcem hovoriť, čo od nás majú očakávať, ale určite tam nebudeme fackovací panák. Pobijeme sa o čo najlepšie výsledky. Chceme dobre reprezentovať klub a samých seba. Určite ukážeme, že máme na to byť v najvyššej súťaži."

Dlubáč celý rok podával kvalitné výkony.
Dlubáč celý rok podával kvalitné výkony.KFC Komárno/Karol Scholtz

Vy osobne ste z pozície jednotky vytlačili skúsenejšieho Brédu. Ako medzi vami funguje spolupráca?

"Vedel som, do čoho idem, že je tu Milo a že ak budem chcieť chytať, tak to nebudem mať vôbec ľahké. Prípravu mal skvelú, no nakoniec si vybrali tréneri mňa. Ďakujem im, že dali dôveru a šancu práve mne. S Milom sa mi spolupracuje dobre. Máme dobrý vzťah. Je to výborný brankár a človek, môžem sa od neho veľa naučiť."

Tréner Mikuláš Radványi má bohaté skúsenosti. Do akej miery je postup jeho zásluha?

"Má na tom obrovskú zásluhu, keďže už zažil postup s Dunajskou Stredou. Vedel, čo robiť v daných situáciách. Vždy nás správne pripravil a nasmeroval. V obdobiach, keď sa nám darilo a aj vtedy, keď sa darilo menej."