City o skompletizovanie trofejí, Klopp proti Artetovi a Premier League na Štedrý deň

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City o skompletizovanie trofejí, Klopp proti Artetovi a Premier League na Štedrý deň

Držiteľ treble sa bude môcť spoľahnúť už aj na svojho najlepšieho kanoniera Erlinga Haalanda.
Držiteľ treble sa bude môcť spoľahnúť už aj na svojho najlepšieho kanoniera Erlinga Haalanda.Profimedia/Flashscore
Svet sa síce cez víkend ponorí do najmagickejších sviatkov v roku, ale ešte predtým si musia niektorí splniť svoje profesionálne povinnosti. Premier League sa po druhý raz predstaví aj na Štedrý deň. V pravidelných víkendových tipoch Flashscore Správ tento špecifický duel nemohol chýbať. Rovnako ako Manchester City bojujúci o poslednú trofej, ktorú môže získať, či zaujímavý duel na Anfield Road.

Manchester City - Fluminense (piatok, 19:00)

V semifinále to bola pre City jednoznačná záležitosť. Tím Pepa Guardiolu zdolal rozdielom triedy japonský celok Urawa Reds Diamonds 3:0 a dal jasne najavo, že do saudskoarabskej Džiddy si prišiel pre jediné. Pre skompletizovanie zbierky trofejí. V rámci pohárových turnajov má Manchester výbornú bilanciu. Sedemnásť z posledných 22 zápasov vyhrali (17-3-2) a v priebehu tejto série zdvihli nad hlavu tri trofeje.

Opačná je ich ligová forma (1-4-1). Aj preto bolo otázne, ako víťaz Ligy majstrov pristúpi k majstrovstvám sveta klubov. Hráči zmietli všetky dohady zo stola a od prvého dňa v dejisku dávajú jasne najavo, čo chcú docieliť. Dokonca piatkové finále označil španielsky šéf lavičky ako zápas, ktorý hráte "raz za život". Paradoxné je, že v jeho prípade pôjde o štvrtú finálovú účasť. Predchádzajúce tri zvládol (2x Barcelona, 1x Bayern).

Fluminense sa môže tešiť na nadupaný Manchester. V minulom mesiaci ovládlo Copa Libertadores, keď v predĺžení zdolalo Bocu Juniors. V semifinále aktuálneho turnaja zvládlo stretnutie s Al Ahly (2:0). Tréner Fernando Diniz sa bude spoliehať na európske skúsenosti, ktoré má v kádri v podobe Marcela či Felipeho Mela.

Liverpool - Arsenal (sobota, 18:30)

Líderska pozícia Premier League sa sa v tejto sezóne pravidelne mení. Dominantný Manchester City zaostáva za dvojicou Liverpool a Arsenal. Práve títo dvaja súperi si to v sobotu rozdajú na záver dňa. "The Reds" vstúpia do stretnutia po remíze s United, "Gunners" zasa triumfovali 2:0 s Brightonom. 

Ostatné vzájomné súboje.
Ostatné vzájomné súboje.Flashscore

Bezgólový rezultát bol pre zverencov lodivoda Kloppa prvým v Premier League po 26 zápasovej sérii s aspoň jedným streleným zásahom. V týždni si všetko vynahradili v Ligovom pohári, v ktorom rozstrieľali West Ham 5:1 a čaká ich semifinále. Hráči Arsenalu sa musia mať na pozore, pretože 49 z ostatných 50 duelov na Anfielde Liverpool neprehral (38-11-1). Nedobytnosť pocítil aj na vlastnej koži, keď v predchádzajúcich desiatich ligových zápoleniach tam inkasoval 34 gólov a nevyhral ani raz.  

Wolves - Chelsea (nedeľa, 14:00)

Vianočný futbalový program uzavrie na Štedný deň mužstvá, ktoré od seba delia tri body. Pôjde o druhý duel Premier League, ktorý sa odohrá 24. decembra. Prvý od roku 1995. Wolves vstúpia do zápasu s veľmi biednou formou (1-1-3). Svetlo na konci tunela pre nich môže byť domáci trávnik. V posledných šiestich vystúpeniach na ňom neprehrali (3-3-0). V pätnástich domácich súbojoch dokonca strelili aspoň gól. 

Tabuľkový rozdiel.
Tabuľkový rozdiel.Flashscore

S okulahodiacou formou sa nemôže pochváliť ani Chelsea. Za ostatných desať rokov prežíva druhý najhorší štart v rámci úvodných sedemnástich kôl. V týždni vyradila Dúbravkov Newcastle z Ligového pohára, keď dotiahla do úspešného záveru penaltový rozstrel. V domácej súťaži nezvládla tri z posledných piatich zápolení. Aby toho nebolo málo, na Molineux čakajú na trojbodový zápis tri zápasy od roku 2019 (0-1-2). Vonku ťahajú trojzápasovú šnúru prehier.