V Saudskej Arábii odštartovali MS klubov, Al Ittihad na úvod víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Saudskej Arábii odštartovali MS klubov, Al Ittihad na úvod víťazne

Benzema potešil domácich fanúšikov.
Benzema potešil domácich fanúšikov.Profimedia
Futbalisti Al Ittihadu potvrdili v osemfinále MS klubov pozíciu obrovského favorita a po výsledku 3:0 bez problémov vyradili víťaza oceánskej Ligy majstrov z Aucklandu. Saudom, ktorí sa môžu spoľahnúť na výhodu domáceho prostredia, vyšiel hlavne záver prvého polčasu.

Al Ittihad - Auckland City 3:0

V každom ročníku majstrovstiev sveta klubov bol doteraz najväčším favoritom tím, ktorý vyhral európsku Ligu majstrov. Tento rok však má Manchester City zdatného vyzývateľa. V akcii bol totiž Al Ittihad posilnený o niekoľko veľkých hviezd na čele s víťazom Zlatej lopty Benzemom. Jeho osemfinálovým súperom bol Auckland City, ktorý nastupoval na zápas po troch prehrách v rade, z ktorých posledná prišla vo finálovom boji o titul v novozélandskej najvyššej súťaži.

Saudi boli od začiatku zápasu aktívnejším tímom a v 14. minúte ich mohol do vedenia poslať Igor Coronado. Brazílsky stredopoliar však namieril odrazenú loptu tesne nad brvno. O štvrťhodinu neskôr sa už "Tigre" mohli radovať, keď Romarinho tečovanou strelou spoza šestnástky skóroval a spríjemnil si tak svoje 33. narodeniny. Netrvalo dlho a rozdiel v skóre bol už dvojgólový. Brankár Conor Tracey vyrazil loptu len pred Kantého, ktorý výborne vystrelil tesne vedľa pravej žrde. Pred odchodom do šatní sa Benzemovi podarilo skórovať po peknej kombinácii Muhannada Shanqeetiho.

Al Ittihad tak potvrdil úlohu favorita a postúpil do štvrťfinále. V ňom sa 15. decembra stretne s Al Ahly.