Banská Bystrica nevyužila šancu ísť na čelo ligy, s Ružomberkom si body podelila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banská Bystrica nevyužila šancu ísť na čelo ligy, s Ružomberkom si body podelila

Samuel Lavrinčík bol v základnej zostave Ružomberka, ale k druhej výhre v ročníku nepomohol.
Samuel Lavrinčík bol v základnej zostave Ružomberka, ale k druhej výhre v ročníku nepomohol. Profimedia
V poradí šieste kolo Niké ligy bolo v piatok odštartované na Štiavničkách, kde si zmerala sily domáca Banská Bystrica s Ružomberkom. Stredoslovenský súboj sa skončil deľbou bodov po výsledku 1:1.

Banská Bystrica - Ružomberok 1:1

Stretnutie, ktoré neoplývalo množstvo čistých šancí, si prišiel pozrieť aj tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona, Talian mal pod drobnohľadom Polievku. Kapitán Dukly si však nevybral ideálny deň, pre vlastnými divákmi nehviezdil.

Za úvodných 45 minút mohli nadchnúť tri akcie. Ako prvá vynikla rýchlosť Bobčeka, ktorý ušiel Godálovi, dostal sa k lopte, no krížne po zemi minul ľavú tyč. Potom prišiel gólový moment.

Záhumenský preletel po ľavom krídle ako víchor, odcentroval do šestnástky, kde si Malý neustrážil Acostu. Ten si spracoval pas a zoči-voči Krajčírikovi bez problémov uspel - 1:0. V nadstavenom čase ešte Rymarenko preveril zakončením gólmana, ktorý musel vyraziť na roh.

Bobček už po 20 sekundách po prestávke vystrčil "rožky". Mohol zakončiť, no vybral si prihrávku do druhej vlny. Domonkos mieril mimo. Do tretice už Bobček zvolil správne načasovanie i rozhodnutie. Nabehol si na Kotulov center z pravej strany, aby z malého vápna hruďou posunul guľaté teleso do siete - 1:1.

Známkovanie hráčov podľa Hodnotenia Flashscore.
Známkovanie hráčov podľa Hodnotenia Flashscore.Flashscore

Autor vyrovnávajúcej trefy mal ešte jednu príležitosť, no po "skrátenom" rohu z výskoku neuspel. Na druhej strane Rymarenko trestuhodne minul po milimetrovom pase Slebodníka. Krajčírik výborne čítal hru, vybehol von zo šestnástky a nedovolil útočníkovi postupovať na bránu. K odrazenej lopte sa síce dostal čerstvý Slebodník, no z 35 metrov nezacielil podľa predstáv. 

A keď Liptáci nevyužili zmätok domácich na malom vápne, nadstavovalo sa deväť minút, v ktorých sa nestalo nič, čo by sa vyplatilo spomenúť. Banská Bystrica si s Ružomberkom podelila body po výsledku 1:1 a musíme povedať, že to bola deľba bodov zaslúžená.

Dukla nevyužila možnosť ísť aspoň dočasne na čelo tabuľky, pred sobotňajšími duelmi jej patrí druhá pozícia s 11 bodmi o bod za Žilinou. Hostia sa posunuli na ôsmu priečku, na konte majú bodov päť.