Belko je vo forme, rastie každým zápasom: Konkrétna ponuka na stole nebola, prezradil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belko je vo forme, rastie každým zápasom: Konkrétna ponuka na stole nebola, prezradil

Belko prežíva veľmi dobrý úvod sezóny.
Belko prežíva veľmi dobrý úvod sezóny.mskzilina.sk
Brankár Ľubomír Belko (21) prežíva veľmi dobrý úvod novej sezóny. Mladý futbalista je oporou Žiliny, s ktorou sa nachádza priebežne na prvom mieste tabuľky. Okrem prehry v Podbrezovej dokázali "Šošoni" päťkrát vyhrať. Samotný gólman zaznamenal v šiestich dueloch už tridsať zákrokov, pričom počas celého predošlého ročníka ich bolo sto. Proti Trnave zaznamenal vo svojom 52. štarte na úrovni Niké ligy už desiate čisté konto. V interview pre Flashscore Správy prezradil viac.

Ľubomír, odchádzalo sa do reprezentácie o to lepšie, keďže Žilina sa nachádza na prvom mieste tabuľky?

"Samozrejme. Vnútorný pocit je lepší, odchádzalo sa pozitívnejšie aj s ohľadom na to, že sme dokázali zvládnuť zápas v Trnave. Sme na víťaznej vlne. Myslím si, že výsledky svedčia o dobrom kolektíve, ťaháme za jeden koniec povrazu."

Zúročuje Žilina skúsenosti nadobudnuté v dvojzápase proti Gentu?

"Určite áno. Už zápasy s Levadiou, ale hlavne proti Gentu nám ukázali dobré veci, no aj chyby. Nastavilo nám to zrkadlo, ale na videu sme si vytiahli tie momenty, ktoré sme mohli spraviť lepšie. Rozobrali sme si to a získané skúsenosti teraz ukazujeme v lige. Pomôže nám to aj ďalej."

Dá sa povedať, že momentálne predvádzate futbal, aký by ste chceli hrať?

"Keď sme prešli na rozostavenie 3-4-3, tak to zo začiatku nebolo jednoduché a trvalo nejaký čas, kým si všetky veci sadli. Teraz doľaďujeme detaily, ktoré môžu rozhodovať zápasy. Musíme výkony neustále potvrdzovať na ihrisku."

V čom je spomínané rozostavenie pre brankára nové?

"Teraz hrám oveľa viac nohou. Sú tam nové pohyby, ktoré musím robiť. Komunikujem so spoluhráčmi, či už sme v ofenzíve alebo v defenzíve. Snažím sa pomáhať v rozohrávke. Potom prichádzajú aj zákroky. V určitých fázach hry sa vyskytnú momenty, keď musím podržať mužstvo."

Belko s mladými fanúšikmi Žiliny.
Belko s mladými fanúšikmi Žiliny.mskzilina.sk

A to sa vám darí. Cítite, že ste v optimálnej forme?

"Áno, cítim sa vo veľmi dobrej forme. Snažím sa kľúčovými zákrokmi pomôcť chalanom a tie dôležité momenty zvládať. Často to môže rozhodnúť a nakloniť misky váh na našu stranu. Pre mňa je dobré, keď mám viac zákrokov. Cítim, že každým zápasom rastiem."

V posledných dvoch zápasoch ste si pripísali dve asistencie. Je to niečo, na čom pracujete aj v tréningu?

"Prvá bola v podstate náhodná. Mal som myšlienku, že loptu iba odkopnem, pretože bol záver zápasu a bolo to buď alebo. Nechcel som, aby sa súper dostal do kontry. Pri druhej nevravím, že išlo o nacvičenú vec, ale súperov obranca podbehol loptu. Mám už dve asistencie, rovnako ako počas celej minulej sezóny."

Plánujete prekonať aj ofenzívnych spoluhráčov?

"Presne na tom sa smejeme s chalanmi, že teraz mám viac asistencií ako niektorí iní hráči od nás, ale osobne by som bral ešte jednu a to mi bude stačiť. Ak však prídu ďalšie, nebudem sa hnevať."

Po repre pauze v sobotu hostíte Duklu. Aký zápas očakávate?

"Duklu si dôkladne naštudujeme, aby sme poznali ich silné a slabé stránky. Budeme sa chcieť prezentovať vlastným štýlom hry. Uvidíme, s čím prídu oni, v akom rozostavení nastúpia a akým systémom budú hrať, ale my sa sústredíme na svoj výkon. Navyše hráme na našej umelej tráve, kde sme doma."

Čo do tímu prináša Tomáš Hubočan?

"Určite skúsenosti, ktoré má z kvalitných líg a klubov, kde hrával. Môže nás usmerniť, pomôcť nám. Povie nám určite veci o tom, ako to funguje vo svete. Dokáže nám pomôcť pripraviť sa na to, čo nás čaká."

Počas leta sa spomínal záujem o vaše služby. Boli na stole konkrétne ponuky?

"Nedostal som informácie, že by bola na stole konkrétna ponuka. Boli to skôr mediálne šumy. Ja som to nijako nevnímal. Nerozmýšľal som nad tým. Bol som nastavený tak, že ostávam v Žiline. Chcem pokračovať ďalej, podávať stabilné výkony a uvidíme, kedy príde správny čas posunúť sa ďalej."

Čo vám ukázali dva zápasy slovenskej reprezentácie U21?

"Začali sme prehrou s Českom. Nadobúdame nové veci a snažíme sa prezentovať našou hrou. Ako v klube, tak aj v reprezentácii sa chybička niekedy stane, aj keď by sa nemala. Pracujeme na tom v tréningoch a myslím si, že výsledok sa dostavil v Dánsku, kde sme plnili princípy, ktoré sme si povedali. Nakoniec z toho bol dobrý rezultát, pretože v Dánsku sa nevyhráva jednoducho."

EURO bude na Slovensku, takže nehráte ostré zápasy. Môže to byť na jednej strane aj nevýhoda?

"Na jednej strane si myslím, že každého teší, že sa EURO uskutoční na Slovensku a všetci hráči máme dostatočnú motiváciu na to, aby sme naplno ukázali svoj potenciál a dostali sa do záverečnej nominácie. Aj keď je šampionát ešte ďaleko, musíme podávať stabilné výkony. Niekto to môže brať v tom zmysle, že hrať iba prípravné súboje je nevýhoda, ale my ich berieme tak, ako keby boli kvalifikačné. Chceme víťaziť a potom to ukázať aj na európskom šampionáte."