Bystrica päť zápasov bez prehry. Liptáci s prvým bodom vonku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystrica päť zápasov bez prehry. Liptáci s prvým bodom vonku

Liptáci ťahajú deväročnú sériu bez prehry pod Urpínom.
Liptáci ťahajú deväročnú sériu bez prehry pod Urpínom.mfkdukla.sk
Futbalisti Banskej Bystrice neprehrali piaty zápas za sebou v najvyššej slovenskej súťaži a po piatkovej predohrávke 6. kola sa dostali na druhé miesto v tabuľke. Stačil im na to bod s Ružomberkom po remíze 1:1. Hostia tak pod Urpínom neprehral deväť rokov.

Na tabuľku sa nepozerajú

Liptáci nemali ideálny prvý polčas. Nevystrelili do priestoru bránky ani raz a domáci tím tak išiel zaslúžene do vedenia po štvrtej prihrávke na gól v tejto sezóne od Timoteja Záhumenského"Celkom dobre sme nabehli do zápasu, išli sme do vedenia, keď som sa snažil dať prudký center do šestnástky a Enzo Arevalo si to dobre spracoval, pripravil a umiestnil, takže brankár nemal šancu," hovoril najlepší domáci nahrávač k stretnutiu.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

"Bol to bojovný duel. Nebol nejaký medzišestnástkový, mali sme šance ako aj oni. Nehrali sme tak dominantne, ako tomu bolo v predchádzajúcich zápasoch. Nezvládli sme najmä zakončenia. Bod sa nám máli, hoci sa každý počíta. Je to vyrovnané v tejto sezóne v lige, každý môže vyhrať s každým, my sme to bodovo nezvládli. Na tabuľku sa však nepozeráme po piatom kole, keď ich je celkovo ešte asi tridsať," nadviazal Záhumenský.

Výrazné zlepšenie po zmene strán

V druhom polčase Ružomberčania výrazne ožili. Zrýchlili hru, vytvárali si šance a hneď v úvode po zmene strán aj vyrovnali. "Bod sa počíta. Po zmene strán sme mohli aj otočiť stav a pokojne vyhrať. V prvom polčase nešlo pred bránu toľko lôpt, ako by som si predstavoval. Iba nejaké ojedinelé. V druhom sa to zlepšilo, viac sme hrali cez kraje. Pri mojom góle som tak jemne ´štrajchol´ loptu po dobrom centri. Mohol som potom pridať aj druhý, ale vďaka za tento jeden. Myslím, že remíza je zaslúžená," tvrdil strelec vyrovnávajúceho gólu na konečných 1:1 Tomáš Bobček.

Flashscore známky pre obe základné zostavy
Flashscore známky pre obe základné zostavyFlashscore

Liptáci zaznamenali v aktuálnej sezóne vôbec prvý bod na ihrisku súpera. Vážil si to aj český stopér v drese Ružomberku Šimon Gabriel. "Potrebovali sme bodovať, je to pre nás veľmi dôležité. Samozrejme, dúfali sme v tri body, ale aj bod zvonku je pre nás dobrý. Čo som stihol odsledovať, tak Bystrica má formu, takže asi sme za bod radi. Vážim si, že som dostal dôveru hrať hneď v základe. Pri inkasovanom góle sme Arevalovi nechali viac priestoru. Bola to rýchlejšia akcia a my sme zle zareagovali. Prišlo mu to rovno na nohu, otočil sa a už mal ľahkú pozíciu, takže bolo to pre neho ľahšie ako by malo byť," uzavrela nová akvizícia v drese Ružomberka, ktorý neprehral s Banskou Bystricou na jej pôde od septembra 2014.