Ďatko prestupuje z Podbrezovej do Žiliny, opačným smerom ide Chyla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďatko prestupuje z Podbrezovej do Žiliny, opačným smerom ide Chyla

Ďatko prestupuje z Podbrezovej do Žiliny.
Ďatko prestupuje z Podbrezovej do Žiliny.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Slovenský futbalový stredopoliar Samuel Ďatko (22) prestupuje z Podbrezovej do Žiliny, o čom v nedeľu informovali obaja účastníci Niké ligy.

Nechcem sa lúčiť, ale poďakovať

Odchovanec podbrezovského futbalu prišiel do klubu z Čierneho Balogu. Cez žiacke a dorastenecké kategórie sa ako osemnásťročný dostal do áčka, za ktoré debutoval 4. mája 2019 stretnutím proti Zlatým Moravciam. Následne sa stal plnohodnotnou súčasťou základnej zostavy. Ďatko sa na nové pôsobisko teší, ale s Podbrezovou sa mu nelúčili ľahko.

"Chcel by som poďakovať Podbrezovej za to, že mi dala šancu žiť svoj sen – stať sa profesionálnym futbalistom, ktorý si stále žijem a že mi vôbec dala šancu pôsobiť v tomto tíme. Klubu patrí obrovské ďakujem."

"Ako povedal aj Rišo Ludha, nechcem sa lúčiť, ale poďakovať, pretože verím, že naše cesty sa v budúcnosti opäť stretnú. Uvidíme, ako to osud zariadi, ale veľmi rád sa sem vrátim. Som takisto šťastný, že mi klub umožnil zrealizovať prestup a posunúť sa kariére ďalej," nechal sa počuť.

"Rozhodli sme sa uvoľniť Sama do Žiliny, ktorá o neho prejavila záujem. Po spoločných debatách sme vycítili, my aj on, že potrebuje nový impulz a zmenu, takže sme mu to umožnili. Je to náš odchovanec."

"Ďakujeme mu za jeho služby, odviedol pre klub veľmi veľa, ale rovnako ako pri Ludhovi nastal čas, aby skúsil iný klub a novú výzvu. Nehovoríme dovidenia, pretože verím, že Samo sa v budúcnosti vráti po tom, ako zažije dobrú kariéru a pomôže mladým chalanom v tom čase pri napredovaní," povedal podbrezovský generálny manažér Miroslav Poliaček.

Do Podbrezovej prichádza Chyla

Opačným smerom ako Samuel Ďatko putuje devätnásťročný stredný záložník Vincent Chyla. Primárne nastupuje na pozícii stredného stredového hráča. Od začiatku minulej sezóny bol členom B-tímu "šošonov". Počas aktuálneho ročníka bol stálicou v základnej zostavy. Chyla si zahral aj v mládežníckej Lige majstrov pri postupe Žiliny cez cyperský Pafos. Niekoľkokrát figuroval v širších nomináciách slovenských mládežníckych reprezentácií.

"Typologicky takéhoto hráča sme hľadali. Ide o kvalitnú perspektívnu šestku. Už od úvodných tréningov je vidieť, že má v sebe veľký potenciál a verím, že ho u nás naplní. Je odchovancom Žiliny, takže má všetky potrebné futbalové základy. Verím, že do tímu prinesie konkurenciu a agresivitu," nechal sa počuť Miroslav Poliaček.