Najlepší hráči jesennej časti Niké ligy: Potenciál Kováčika či líder Andzouana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší hráči jesennej časti Niké ligy: Potenciál Kováčika či líder Andzouana
Andzouana patril k tomu najlepšiemu, čo Dunajská Streda na jeseň ponúkla.
Andzouana patril k tomu najlepšiemu, čo Dunajská Streda na jeseň ponúkla.TASR
Jesenná časť Niké ligy vyvrcholila 17. decembra. Dvanásť klubov prežíva po osemnástich kolách odlišné pocity. Niektorí majú v predstihu istú majstrovskú skupinu, iní musia bojovať na jar nielen o ňu, ale aj o prvé víťazstvo. Flashscore Správy sa pozreli na všetky kluby a vybrali z nich na základe interného algoritmu známok ťahúňov. Pokračujeme druhým dielom.

Prvá časť Najlepších hráčov jesennej časti Niké ligy.

Yhoan Andzouana (Dunajská Streda) 7,2

Reprezentant Konga pôsobí v Dunajskej Strede od roku 2020, ale teraz zažil z osobného pohľadu svoje najlepšie obdobie na Žitnom ostrove. Pri striedaní kapitánov z úvodu ročníka nakoniec páska ostala na jeho ruke a dôveru splácal. Zažiaril hlavne na prelome októbra a novembra, keď v dvoch stretnutiach po sebe strelil štyri góly a pridal jednu asitenciu. Celkovo zaznamenal päť presných zásahov, k tomu pridal rovnaký počet prihrávok. Postupne sa presunul na ľavé krídlo, kde mu tréner Xisco verí.

Ďalší traja hráči: Željko Gavrič (7,0), Alex Pinto (6,9), Aleksandar Popovič (6,9)

Andzouana patril k lídrom tímu.
Andzouana patril k lídrom tímu.Flashscore

Matúš Kmeť (Trenčín) 7,1

Bývalý krídelník žiaril na pozícii pravého obrancu a pod trénerom Stolicom boli jeho výkony natoľko kvalitné, že sa dostal aj do národného tímu Slovenska. Kmeť si piatimi asistenciami už teraz vytvoril svoje maximum, pričom dovtedy bol jeho najvyšší počet tri prihrávky za sezónu. V tejto štatistike sa nachádza na piatom mieste. Navyše trikrát centroval tak, že si hráči súpera vsietili vlastný gól a to tiež nie je zanedbateľný fakt. Stále iba 23-ročný futbalista má pritom všetko pred sebou. Na ihrisku nechýbal ani minútu.

Ďalší traja hráči: Eynel Soares (7,1), Samuel Kozlovský (6,8), Njegoš Kupusovič (6,8)

Kmeť a jeho čísla.
Kmeť a jeho čísla.Flashscore

Peter Kováčik (Podbrezová) 7,1

Na pozícii pravého wingbacka v tíme Romana Skuhravého predvádzal kvalitné výkony. Stal sa hviezdou úvodného kola, keď hetrikom zostrelil Banskú Bystricu. Celkovo si na svoje konto pripísal päť gólov, čo je najviac mimo útočníkov, resp. čisto ofenzívnych hráčov. Okrem toho má sedem asistencií, spoločne s Barseghjanom najviac. Kováčik potvrdzuje, že má veľký talent a v kombinácii s pracovitosťou z neho rastie hráč pre prestížnejšie futbalové súťaže. Ak podobné čísla zopakuje aj na jar, tak sa na Horehroní môžu tešiť na zaujímavý transfer.

Ďalší traja hráči: Roland Galčík (7,0), Mark Assinor (6,9), Richard Ludha (6,8)

Kováčik a jeho čísla.
Kováčik a jeho čísla.Flashscore

Tomáš Frühwald (Ružomberok) 7,2

Do najlepšej zostavy jesennej časti podľa Flashscore sa síce nedostal, aj keď mal vyššie hodnotenie ako trnavský Takáč, pretože nenastúpil do minimálne desiatich zápasov, ale o Frühwaldovi môžeme právom hovoriť ako o najlepšom hráčovi Ružomberka. Nastúpil do siedmich zápasov, na ihrisku strávil 630 minút a inkasoval deväť gólov. Raz udržal čisté konto. Kvalitnými výkonmi a dôležitými zákrokmi pomáhal mužstvu bodovať. Liptáci hlavne v závere chytili dobrú formu, teda v čase, keď sa do brány dostal práve Frühwald.

Ďalší traja hráči: Samuel Lavrinčík (6,8), Kristof Domonkos (6,8), Gabriel Šimon (6,7)

Ružomberok a jeho posledné zápasy.
Ružomberok a jeho posledné zápasy.Flashscore