Jesenná Flashscore zostava Niké ligy: Štyria hráči Slovana, dominujú Polievka a Barseghjan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jesenná Flashscore zostava Niké ligy: Štyria hráči Slovana, dominujú Polievka a Barseghjan
Polievka zažil individuálne vydarené obdobie.
Polievka zažil individuálne vydarené obdobie.Profimedia
Jesenná časť Niké ligy bola plná zaujímavých zápasov, zvratov a emócií. Flashscore Správy vybrali najlepšiu zostavu, pričom do úvahy sa brali hráči, ktorí odohrali aspoň desať zápasov.
Ideálna zostava jesennej časti Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava jesennej časti Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Dominik Takáč (Trnava) 6,9

Slovenský brankár mal rovnaké hodnotenie ako Popovič, ale v prospech jednotky Trnavy hralo napríklad vyššie postavenie tímu v tabuľke alebo počet vychytaných čistých kont, ktorých zaknihoval sedem, o jedno menej než líder tejto štatistiky Vozinha. Dokopy inkasoval iba 15 gólov, čo je spomedzi všetkých gólmanov tretí najnižší počet, predviedol 53 zákrokov. Takáč chýbal v bráne len dvakrát, keď ho nahradil Vantruba. Aj vďaka nemu má Spartak (17 inkasovaných gólov) po Slovane (15) druhú najlepšiu defenzívu v lige.

Obrancovia

Matúš Kmeť (Trenčín) 7,0

Bývalý krídelník žiaril na pozícii pravého obrancu a pod trénerom Stolicom boli jeho výkony natoľko kvalitné, že sa dostal aj do národného tímu Slovenska. Kmeť si s piatimi asistenciami už teraz vytvoril svoje maximum, pričom dovtedy boli jeho najvyšším počtom tri prihrávky za sezónu. V tejto štatistike sa nachádza na celkovom piatom mieste. Navyše trikrát centroval tak, že si hráči súpera vsietili vlastný gól, to tiež nie je zanedbateľný fakt. Stále iba 23-ročný futbalista má pritom všetko pred sebou. Na ihrisku nechýbal ani minútu.

Guram Kašia (Slovan) 7,1

Defenzíva Slovana inkasovala najnižší počet presný zásahov, k čomu prispel predovšetkým tento gruzínsky stopér. Odohral 13 zápasov, strelil jeden gól do siete Podbrezovej. Tréner Weiss mu verí a rovnako ako prakticky celý tím jesenného majstra mal skvelú formu. Len o niečo nižšiu známku mal aj v skupinovej fáze Konferenčnej ligy. Podľa hodnotenia Flashscore je Kašia spomedzi všetkých stredných obrancov v Niké lige tým najlepšie hodnoteným. Dovŕšil síce 36. narodeniny, no na ihrisku pôsobí, ako keby mal minimálne o 10 rokov menej.

Peter Kováčik (Podbrezová) 7,1

Na pozícii pravého wingbacka v tíme Romana Skuhravého predvádzal kvalitné výkony. Stal sa hviezdou úvodného kola, keď hetrikom zostrelil Banskú Bystricu. Celkovo si na svoje konto pripísal päť gólov, čo je najviac mimo útočníkov, respektíve čisto ofenzívnych hráčov. Okrem toho má sedem asistencií, spoločne s Barseghjanom najviac. Kováčik potvrdzuje, že má veľký talent a v kombinácii s pracovitosťou z neho rastie hráč pre prestížnejšie futbalové súťaže. Ak podobné čísla zopakuje aj na jar, tak sa na Horehroní budú môcť tešiť.

Záložníci

Tigran Barseghjan (Slovan) 7,4

Spolu s Polievkom dostal najlepšiu premiernú známku počas jesennej časti Niké ligy. Arménsky záložník pravidelne potvrdzoval svoje individuálne kvality a výrazne tým pomáhal mužstvu. S Kováčikom sa stal najlepším nahrávačom súťaže (7), sám strelil aj sedem gólov. Na viac presných zásahov prispel iba spomínaný kapitán Dukly, rovnaký počet mal aj Dávid Strelec (8+6). Barseghjan pritom v predošlých dvoch sezónach za Slovan v ligovej súťaži zaznamenal deväť gólov a štyri asistencie, takže dvojročné štatistiky prekonal za jednu jeseň.

Juraj Kucka (Slovan) 7,1

Dlhoročný slovenský reprezentant dokazuje, že napriek pokročilému veku je základným stavebným kameňom v strede slovanistického poľa. Odvedie neskutočné penzum neviditeľnej práce, vyhráva veľké množstvo súbojov, smerom dozadu sa z neho zakaždým stáva takmer nepriechodný doplnok defenzívy a nebezpečný je aj v ofenzíve, hlavne po štandardných situáciách. Strelil dva góly a na rovnaký počet prihral. Nebyť jeho, súčasný Slovan by nehral tak dobre, ako sa mu to darilo v uplynulých mesiacoch.

Mário Sauer (Žilina) 7,1

Ak je brat Leo naozaj ten talentovanejší, tak sa môžeme tešiť na dvojicu, ktorá bude budúcnosťou slovenského futbalu. Mário patril v strede poľa k neodmysliteľným prvkom Žiliny. Má výborný prehľad v hre a je nesmierne kreatívny, o čom svedčia jeho tri góly spoločne s piatimi asistenciami. Nesmieme zabúdať ani na fakt, že Sauer len v máji dovŕšil 19. narodeniny. Odohral 15 z 18 stretnutí, pričom rovnaký počet stihol za celý predošlý ročník. Môžeme sa o ňom rozprávať ako o hráčovi s najlepším progresom v lige.

Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.
Tabuľka Niké ligy po jesennej časti.Flashscore

Yhoan Andzouana (Dunajská Streda) 7,2

Reprezentant Konga pôsobí v Dunajskej Strede od roku 2020, ale teraz zažil z osobného pohľadu svoje najlepšie obdobie na Žitnom ostrove. Pri striedaní kapitánov z úvodu ročníka nakoniec páska ostala na jeho ruke a dôveru splácal. Zažiaril hlavne na prelome októbra a novembra, keď v dvoch stretnutiach po sebe strelili štyri góly a pridal jednu asitenciu. Celkovo zaznamenal päť presných zásahov, k tomu pridal rovnaký počet gólových prihrávok. Postupne sa presunul na ľavé krídlo, kde mu tréner Xisco verí.

Útočníci

Dávid Ďuriš (Žilina) 7,1

Jeseň, na ktorú bude ešte dlho spomínať. Počas nej sa postaral o prvý reprezentačný gól, rozhodol o výhre v Luxembursku a v rámci Niké ligy nastrieľal deväť presných zásahov. Stačilo mu na to 18 stretnutí, pričom si vyrovnal svoje osobné maximum z predošlého ročníka. O rovnaký počet sa postaral počas 32 duelov. K tomu pridal dve asistencie a po jednom zásahu v Slovenskom pohári aj predkolách Konferenčnej ligy. V základnej zostave nebol iba raz.

Aleksandar Čavrič (Slovan) 7,3

Aj keď sa hovorilo o jeho odchode, ostal a patril k najlepším hráčom ligy. Vďaka svojim výkonom ale zo Slovana cez zimu možno odíde. Čavrič ťahal svoj tím deviatimi gólmi a piatimi asistenciami. Tradične robil defenzívam súperov problémy svojou rýchlosťou. Okrem toho mal po šiestich dueloch skupinovej fázy Konferenčnej ligy bilanciu 4+2. Najlepší ligový zápas odohral v Podbrezovej, k výsledku 6:0 prispel dvomi presnými zásahmi a jednou prihrávkou. Ak naozaj odíde, tak bude nesmierne náročné nahradiť ho.

Róbert Polievka (Banská Bystrica) 7,4

To najlepšie na koniec, aspoň podľa hodnotenia Flashscore. Polievka získal spoločne s Barseghjanom najlepšiu priemernú známku, ale v jeho prospech hrajú ďalšie dôležité faktory. S desiatimi gólmi je najlepším kanonierom súťaže, k tomu pridal šesť asistencií. Priamo sa podieľal na 16 góloch, čo je najvyššie číslo. Strelil vôbec prvý zásah tejto sezóny. Znova sa však hovorí, že Duklu opustí a zamieri do lepšej súťaže, aby mal ešte výhodnejšiu pozíciu v boji o miestenku na budúcoročný európsky šampionát.