Auxt by mal ostať na lavičke Dukly, mužstvo po odchode trénera Ščasného zareagovalo dobre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Auxt by mal ostať na lavičke Dukly, mužstvo po odchode trénera Ščasného zareagovalo dobre

Na snímke hlavný tréner MFK Dukla Banská Bystrica Mário Auxt.
Na snímke hlavný tréner MFK Dukla Banská Bystrica Mário Auxt.TASR
Jesenná časť Niké ligy je už minulosťou a preto prišiel čas hodnotiť. Flashscore Správy prinesú postupne rozhovor so zástupcom každého z dvanástich účastníkov súťaže. Ako prvý na naše otázky odpovedal Mário Auxt (45), hlavný tréner MFK Dukla Banská Bystrica. Jeho tím sa nachádza na štvrtom mieste tabuľky.

Ako hodnotíte jesennú časť?

"Čo sa týka vývoja v boji o prvú šestku, tak pocity sú pozitívne, pretože stále existuje šanca, aby sme sa do nej dostali. Z bodového pohľadu máme oproti minulej sezóne o osem bodov viac, čo je rovnako pozitívne. Boj bude ešte veľmi náročný, pretože bodujú aj ostatné tímy, no pre nás je dôležité, že šanca na prvú šestku žije."

Ste spokojný s herným prejavom?

"Aj v týchto posledných zápasoch sme ukázali dobrý herný prejav. Síce nám niektoré stretnutia nevyšli, ako napríklad v Ružomberku, ale vždy sme chceli hrať útočne. Vedeli sme si to ustáť v defenzíve. Ukázali sme stúpajúcu tendenciu, dávali sme góly a nebolo to iba o tom, aby sme ubránili výsledok."

Čo hovoríte na fakt, že do jarnej časti vstúpite s 29 bodmi ako ďalšie tri mužstvá?

"Každý zápas zo zvyšných štyroch bude náročný. Je jedno, či budeme hrať proti tímom zo spodku tabuľky, alebo z jej čela, pretože každý bojuje o udržanie sa, prvú šestku alebo pohárové miestenky. Žiadne stretnutie nebude jednoduché."

Posledné zápasy Niké ligy.
Posledné zápasy Niké ligy.Flashscore

Ako ste zareagovali po odchode trénera Ščasného?

"Keď pre mňa prišla táto šanca, tak som to chcel postaviť na tom, čo bolo dobré a nadviazať na predošlú prácu. Vedel som, ako reaguje kabína na niektoré veci a zmeny by nemuseli byť v prospech tímu. Tým, že som poznal kabínu, tak to hralo v môj prospech. Chalani zareagovali pozitívne a ustáli to, predvádzali dobré výkony aj po odchode trénera Ščasného, takže sme fungovali ďalej a prišli výsledky."

Bol jeho odchod veľkým zásahom do tímu?

"Bol to určite zásah, ktorý sme pocítili. Prišlo to v strede jesennej časti. Boli sme na niečo zvyknutí. Aj hráči vedeli, čo môžu očakávať, ale keďže som to prebral ja, tak tá zmena nebola až taká veľká, nakoľko neprišiel nový tréner so svojimi metódami. Ja som vedel ako mužstvo funguje a reaguje na jednotlivé situácie. Spoločne s hráčmi sme boli na jednej vlne a kabína fungovala ďalej rovnako dobre, takže si myslím, že z tohto pohľadu sme nemali problémy."

Róbert Polievka možno odohral posledný zápas za Banskú Bystricu. Čo hovoríte na jeho situáciu?

"Je to podobné ako minulý rok. O Roba je záujem, rovnako ako v lete, ale vtedy ostal. Teraz to ostáva otvorené a ak by prišla zaujímavá ponuka pre neho aj klub, tak by som bol za neho rád. Prajem mu, aby si vyskúšal lepšiu ligu, aby zažil úspechy a dostal sa na EURO. Ak by naozaj odišiel, pre kabínu by to bol určite zásah, pretože je nosný hráč nielen po futbalovej, ale aj ľudskej stránke. Taký je však futbal, budeme sa s tým musieť vysporiadať, aby sme mohli fungovať ďalej."

Polievka mal na jeseň skvelé štatistiky.
Polievka mal na jeseň skvelé štatistiky.Flashscore

Dokázala by ho Dukla vôbec nahradiť?

"Určite by to bolo veľmi náročné, pretože nám odíde desať gólov a šesť asistencií. V ofenzíve sa o neho vieme oprieť, ale budeme musieť zareagovať, či už by to bolo privedením náhrady alebo z radov našich hráčov, ktorých tu máme. Dobré čísla má aj Rymarenko, takisto Depetris ukázal kvalitu. Sú to mená, ktoré vedia dávať góly a môžeme vytiahnuť aj ďalších."

Budete pokračovať ako hlavný tréner?

"Po odchode kormidelníka Ščasného sme boli dohodnutí, že počkáme do konca jesene. Uvidíme ako ďalej prebehnú rokovania, ale predbežne sme dohodnutí, že budem pokračovať."

Môžete naznačiť, o hráčov na aké posty budete mať záujem?

"V prvom rade potrebujem doriešiť moju situáciu, potom sa budeme baviť aj o konkrétnych hráčoch. Všetko je v tomto ohľade ešte otvorené. Prešli sme si už nejaké mená, no zatiaľ to je ťažko konkretizovať."

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore