Flashscore zostava 13. kola Niké ligy: Andzouana s najlepším výkonom sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 13. kola Niké ligy: Andzouana s najlepším výkonom sezóny

Andzouana bol zas a znovu hlavnou postavou Dunajskej Stredy.
Andzouana bol zas a znovu hlavnou postavou Dunajskej Stredy.TASR/Flashscore
Trináste kolo Niké ligy prinieslo najvyššiu známku pre jednotlivca v rámci Flashscore Hodnotenia v prebiehajúcej sezóne. Yhoan Andzouana (26) potvrdil formu a prakticky sám rozhodol o triumfe Dunajskej Stredy na pôde nováčika z Košíc. Prevahu v Zostave kola majú najlepšie tri celky ostatného ročníka - Trnava (štyria hráči), Slovan (traja) a Dunajská Streda (dvaja).
Flashscore zostava 13. kola Niké ligy.
Flashscore zostava 13. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Matúš Ružinský (Michalovce) 7,1

Len tretí raz sa postavil medzi tri žrde od letného príchodu, predviedol svoj najlepší výkon a pomohol udržať čisté konto proti Trenčínu. Ešte nie tak nedávny líder tabuľky nevyhral už štvrtý duel v rade, k čomu "dopomohol" aj 31-ročný gólman tromi zákrokmi. Michalovce bodovali po prehrách v Dunajskej Strede a na Slovane.

Obrancovia

Kristián Koštrna (Trnava) 7,9

Hráč zápasu proti Zlatým Moravciam? Pravý obranca Spartaka je jedným z tých, ktorí v defenzívnej línii prispeli k udržaniu prvého čistého konca v Niké lige od 1. októbra. Trnavčania potrebovali podobný výkon pred súbojom Európskej konferenčnej ligy na pôde dánskeho Nordsjaellandu. Aj Koštrna si vylepšil najlepšiu známku v Hodnotení Flashscore (doposiaľ v ročníku 7,4).

Lukáš Štetina (Trnava) 7,6

Na stopérskom poste pre zmenu dominoval Štetina, ktorý nastúpil do všetkých ligových súbojov "červeno-čiernych". Aj on sa potreboval chytiť, keďže spoločne s Koštrnom patria medzi najvyťažovenejších obrancov aktuálneho víťaza Slovenského pohára. Zlatomoravčania vystrelili na bránu iba raz, celkovo mali k dispozícii len štyri strelecké pokusy. Pri zakončení Mijiča pomohla Štetinovi a spol. bránková konštrukcia.

Guram Kašia (Slovan Bratislava) 7,7

Ďalší z príkladov, že vek je len číslo. Tridsaťšesťročný Gruzínec míňal tesne loptu hlavou pri centri Polievku na prvý gól Uhrinčaťovi, ktorý sa presadil na zadnej žrdi v súboji so Zmrhalom. Následne už Kašia pôsobil dominantne a všetky dôležité momenty zvládol. Aj on pomohol Trnovskému, ktorý sa dostal do brány po dlhšom čase. Patrí medzi najstabilnejších hráčov v lige s premierným hodnotením 7,1 v deviatich meraniach síl.

Yhoan Andzouana (Dunajská Streda) 9,6

Ešte lepšie je na tom ľavý obranca zo Žitného ostrova, najmä vďaka ostatným dvom výkonom (priemer 7,3 v 13 súbojoch). Dva góly strelil 28. októbra Michalovciam, dva zásahy pridal aj ďalšiemu súperovi z východu.

Proti Košiciam najskôr naservíroval asistenciu na hlavu Gourému, potom sám uzavrel zadnú žrď po centri Trusu, aby nakoniec v 85. minúte dvihol zo sedadiel lavičku Dunajskej Stredy a fanúšikov futbalu v Košickej futbalovej aréne. A len mimochodom, známka 9,6 je najvyššia v prebiehajúcom ročníku Niké ligy.

Stredopoliari

Philip Azango (Trnava) 7,8

Po tom, čo Azango prispel víťazným gólom a asistenciou k triumfu nad Trenčínom, sa znovu krídelník z Nigérie ukázal, keď rozhodol súboj s ViOn-om. Štvrtá trefa ročníka.

Aleš Čermák (Dunajská Streda) 7,8

Pôsobil v stredovej trojici Dunajskostredčanov, na konte mal asistenciu na posledný zásah proti nováčikovi. Český futbalista sa pomaly stáva stabilnou súčasťou základnej zostavy trénera Adriána Guľu. V ôsmich súbojoch zaknihoval dva góly a už spomínanú piatkovú prihrávku.

Ján Minárik (Žilina) 8,0

Duel medzi "šošonmi" a Podbrezovou mal nečakaného hrdinu. Minárik, ktorý zvykne hrať v stopérskej trojici, bol tentoraz posunutý o líniu vyššie. Keď strelil gól medzi slovenskou elitou naposledy, písal sa 20. november 2021. A aby toho nebolo málo, kapitán MŠK si do štatistík pripísal zásahy rovno dva. Prvý padol po peknej kombinácii skrz Jambora a Ďuriša, druhý po nedôraznom odkope brankára Ludhu.

Nino Marcelli (Slovan Bratislava) 8,2

Štyri góly za štyri dni? Osemnásťročný talent ukázal, prečo by mal dostávať čoraz viac priestoru. V stredu v dohrávke súboja s Michalovcami zaznamenal bilanciu 2+1 a Flashscore známku 9,1. V sobotu sa musel uspokojiť s o čosi nižším ratingom. Gólom na 2:1 v 48. minúte rozhodol o triumfe na Dukle, definitívnu pečať trom bodom dal desať minút pred koncom. Aby sme nezabudli, do hry prišiel po polčasovej prestávke za Vladimíra Weissa mladšieho. Črtá sa symbolická výmena generácií?

Útočníci

Michal Ďuriš (Trnava) 7,8

Keď už vyše mesiaca strelecky mlčí, aspoň gólovo asistuje. Na konto mu k štyrom trefám pribudla štvrtá asistencia. Ukazuje, že je pre Trnavu kľúčovým hráčom a posúva spartakovcov bližšie k prvej trojke.

Dávid Strelec (Slovan Bratislava) 8,3

Po týždni opäť najlepší muž stretnutia. Proti Košiciam dal gól a asistenciu, s Michalovcami síce vyšiel naprázdno, no na strednom Slovensku mal prsty v troch góloch. Nabíjal prv Čavričovi, potom Marcellimu a nakoniec sám prekonal Hrušku exportnou pätičkou. Štatistika 5+6 v 11 meraniach síl Niké ligy vyznieva azda tak, ako si to v Slovane pri jeho letnom podpise predstavovali. 

Hráč kola: Yhoan Andzouana

Andzouanovi a Dunajskej Strede Košice chutia. Doma v auguste triumfovala 5:2, futbalista z Konga vtedy zvyšoval na 2:0. Uplynulý piatok v metropole východu bol ústrednou postavou. Už skôr sme spomínali, že má na svedomí zatiaľ najlepší výkon v Niké lige v aktuálnej sezóne z pohľadu Hodnotenia Flashscore - 9,6. Prekonal tak aj prvokolový hetrik iného krídelného obrancu - Petra Kováčika (9,4).

Nie tak dávno bol využívaný o líniu až dve vyššie. Teraz hrá ako ľavý bek a prakticky už v tejto fáze ročníka vyrovnal svoj najlepší výkon zo sezóny 2021/22, keď zaknihoval bilanciu 3+2 v 24 dueloch základnej a nadstavbovej časti najvyššej súťaže. A čo predvedie Andzouana do konca jesennej časti? Najbližšie čaká DAC trápiaci sa Ružomberok a posledné Zlaté Moravce. 

Andzouana a jeho štatistiky zo súboja proti Košiciam.
Andzouana a jeho štatistiky zo súboja proti Košiciam.Flashscore/FC Košice - Šimon Pavlišin