Niké liga ONLINE: Žilina zdolala Podbrezovú, Slovan má na čele štvorbodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Žilina zdolala Podbrezovú, Slovan má na čele štvorbodový náskok
Aktualizované
Dukla podľahla obhajcovi titulu.
Dukla podľahla obhajcovi titulu.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa dostal za polovicu základnej časti, na rad prichádza 13. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 13. KOLA

PIATOK

Košice - Dunajská Streda 0:3

Sumár

SOBOTA

Banská Bystrica - Slovan Bratislava 1:4

Michalovce - Trenčín 0:0

Skalica - Ružomberok 1:0

Trnava - Zlaté Moravce 1:0

Sumár

NEDEĽA

Žilina - Podbrezová 2:1

Sumár

Tabuľka po 13. kole.
Tabuľka po 13. kole.Flashscore

5. NOVEMBER

20:18 - Prinášame vám hodnotenia trénerov po zápase medzi Žilinou a Podbrezovou.

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: "Netušili sme, že má Podbrezová problém so zostavou, čo sme zistili až zo zápisu. Čakali sme taktickú a pressingovú bitku. Podbrezová má stále lepšie zažité určité rotácie, do ktorých sme sa nechali chytať. Náš taktický zámer bol zrýchľovať hru za obranu po zisku lopty a z toho sme dali dva góly a aj tretí, ktorý nebol uznaný. Prvý polčas bol teda jednoznačne náš. V druhom polčase sme mohli zavrieť zápas skôr, boli sme však netrpezliví a nepresní v koncovke. Podbrezová hrala aktívne, tak ako ju poznáme, ale veľa šancí nemala, pretože v defenzíve sme boli pripravení a zblokovali sme veľa striel. Som rád, že sme zápas zvládli, aj keď ho Podbrezová zdramatizovala gólom."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Zápas hodnotím pozitívne, samozrejme, ten prvý polčas beriem na seba. V týždni sa nám rozpadla zostava, mali sme problém ju poskladať a evidentne som sa do zostavy netrafil. V prvom polčase nám súper robil problémy, najmä Gidi a Leitner, následne nás domáci dostávali do prečíslenia a zaslúžene sme prvý polčas prehrali, pretože nám chýbala sekunda v reakcii. V druhom polčase sme to preskupili, nemali sme čo stratiť. Bol to pre mňa polčas zaujímavý, dobre sme sa dostávali do útoku, ale chýba nám sebavedomie. Dnes Žilina zaslúžene vyhrala a ja jej k tomu gratulujem."

15:12 - Súperi, ktorí pod Dubňom uzavrú 13. kolo Niké ligy, sú najproduktívnejšími tímami súťaže po 75. minúte. Podbrezová v tomto časovom úseku skórovala už 11-krát, Žilinčania nastrieľali osem gólov. "Šošonom" sa však strelecky darí aj medzi 60. a 75. minútou, konkrétne sa presadili sedemkrát. Rovnaký počet zásahov zaknihovali "železiari" v záverečných štvrťhodinách prvých polčasov.

13:52 - Asistent žilinského trénera Martin Kuciak takisto zažije zápas, ktorý bude niečím výnimočný. V drese najbližšieho oponenta MŠK totiž odchytal za 3,5 sezóny, až kým zime 2019 neprestúpil do pražskej Slavie. V slovenskej najvyššej súťaži si za Podbrezovú pripísal až 111 štartov, 38-krát si udržal čisté konto. 

12:55 - Oči fanúšikov budú pod Dubňom upriamené aj na Rolanda Galčíka. Mladý útočník pôsobil v Podbrezovej, odkiaľ v júli 2022 prestúpil do Žiliny. Po roku sa rozhodol pre návrat a hneď v prvom vystúpení vo farbách "železiarov" proti svojmu bývalému klubu otvoril skóre pri výhre 2:0. 

11:36 - ŽIlina a Podbrezová sa v najvyššej slovenskej súťaži stretli v 18 vzájomných dueloch, ktoré zdobí vyrovnaná bilancia. Obaja protivníci vyhrali 8-krát, vo zvyšnej dvojici stretov sa zrodila remíza. Najvýraznejším víťazstvom bol pre "šošonov" domáci triumf 4:0 na konci mája 2017. Pre súpera to bola výhra 3:1 z februára 2023.

10:30 - "Keď sa pozrieme do tabuľky, je to o strelených góloch, aktivite a samotných strelcoch – Assinor, Kováčik na strane súpera, u nás Dedo Ďuriš či Timo Jambor. Diváci sa určite majú prísť na koho pozrieť. Určite to v nedeľu bude plné rýchlosti, kombinácií i taktických zámerov. Jednoducho vecí, ktoré môžu fanúšikov baviť. Verím, že k dobrému futbalu pomôžu i zaplnené tribúny," analyzuje hru Horehroncov tréner MŠK Jaroslav Hynek.

09:30 - Pre Žiličanov a Podbrezovčanov to bude piaty vzájomný súťažný stret v tomto roku. V doterajších prípadoch sa sa zakaždým tešila z výhry družina trénera Romana Skuhravého.

Posledné vzájomné duely.
Posledné vzájomné duely.Flashscore

08:30 - Žilina s Podbrezovou uzavrú 13. kolo Niké ligy. Ak triumfujú "šošoni", urobia si na druhom mieste pred dvojicou Trenčín - Trnava štvorbodový náskok. Ak zvíťazí Podbrezová, bude druhá o bod pred Žilinou ona. Remíza by posunula hostí o skóre na tretiu priečku. 

4. NOVEMBER

20:00 - Ilija Stolica, tréner Trenčína, zhodnotil po stretnutí duel s Michalovcami: "Obe mužstvá hrali vo veľmi ťažkých podmienkach. Ihrisko nebolo v dobrom stave, keďže bola vysoká tráva, ktorá bránila lepšiemu futbalu. Pre tím, ktorý chce hrať futbal, je to problém. Nemám hráčom čo vytknúť, opäť sme odohrali zápas, v ktorom sme mali veľa streleckých pokusov, ale nedali sme góly. Chlapcom chcem za dnešný výkon poďakovať a zagratulovať."

18:48 - "Chceli sme využiť nahustený program Trnavy. Vedeli sme, že hrajú na troch frontoch a majú svoje problémy so zraneniami. Aj my sme museli improvizovať v zostave. Rozhodla štandardná situácia, ale opakujeme sa zápas čo zápas - bez strely na bránu nemôžeme uspieť. Chýbala nám väčšia kvalita a kreativita vo finálnej i predfinálnej fáze. Okrem náhodnej odrazenej lopty Patrika Mijiča v druhom polčase sme na bránku nevystrelili," povedal o súboji so Spartakom Vladimír Cifranič, tréner Zlatých Moraviec.

18:05 - Chudobnú výhru na pôde ViOn-u okomentoval trnavský kormidelník Michal Gašparík: "Dôležité víťazstvo, potrebovali sme potvrdiť výhru z Trenčína. Dnes sme zvládli zápas silou vôle. Chalani to odmakali. Nebol to oslňujúci výkon, lopta chalanov úplne neposlúchala, bolo cítiť, že zo začiatku sa ťažšie rozdýchavali, rozbehávali. Chalani si po zmene strán siahli na dno síl. Cítiť, že nestačíme mužstvo úplne ideálne pripraviť, ale robíme body, to je dôležité."

17:34 - Za bitkou so Slovanom sa obzrel lodivod banskobystrickej Dukly Mário Axut: "Predviedli sme dva rozdielne polčasy. Zlomový bol pre nás druhý gól a chyby, ktoré sme spravili pri treťom. Potom sa chlapci chceli vyrovnať súperovi, ale prepadávali sme, to bola voda na mlyn pre Slovan, ktorý je lepší v prechodovej fáze, čo aj využil. Či mala byť penalta za stavu 1:0, už teraz neovplyvníme. Robo Polievka bol nahnevaný, cítil tam kontakt, ale mali sme aj iné šance, ktoré sme mohli dotiahnuť do gólu na 2:0."

Hodnotenia hráčov duelu v Banskej Bystrici.
Hodnotenia hráčov duelu v Banskej Bystrici.Flashscore

17:28 - Tréner úradujúceho majstra Vladimír Weiss st. zhodnotil duel v Banskej Bystrici slovami: "Som rád, že zápas po nie dobrom úvode dopadol takto. Boli sme v prvom polčase nepozorní, málo sme behali bez lopty. V druhom to už bolo oveľa lepšie. Do mužstva som vrátil po vyše mesiaci Vlada Weissa, vedel som, že nie je ešte fyzicky pripravený na sto percent, ale chcel som mu pomôcť, no nie vždy to vyjde tak, ako si človek predstavuje. Po zmene strán to bol výborný nástup. Teší ma, že aj Nino Marcelli dal dva góly, pomohol mužstvu. Ukázal potenciál a bojuje o miesto v základnej zostave."

17:01 - Slovan pokračuje vo víťaznej vlne aj naďalej, domácej Dukle strelil štyri góly. Michalovce na svojom ihrisku proti trenčianskemu AS dokázali bodovať, stále však nie zvíťaziť. Skaličania si poradili s Ružomberkom a súperovi sa v tabuľke vzdialili na štyri body. O triumfe Trnavy rozhodol jediný presný zásah. Viac v článku.

14:38 - Ružomberok v uplynulom kole prehral, Skaličania zvíťazili a z oboch tímov sa stali tabuľkoví susedia. Pred vzájomným stretom na Záhorí tréner hostí Ondřej Smetana uviedol: "Vieme kam ideme, aké je umiestnenie v tabuľke a o čo hráme. Vnímame to a pristupujeme k tomu s plnou vážnosťou. Pripravujeme sa na to tak, že to je veľmi dôležitý zápas pre obidva tímy. Samozrejme, že k tomu tak isto pristúpi aj súper.“

13:31 - Futbalisti Michaloviec nepoznajú chuť ligovej výhry už takmer šesť mesiacov. Naposledy ju zažili v 10. kole nadstavbovej časti o záchranu, keď na domácej pôde zdolali Zlaté Moravce. "Sme odhodlaní ukončiť negatívnu sériu. Vždy hovorím, že okrem Slovana sa dá v lige uhrať dobrý výsledok s každým. Je pravdou, že Trenčín mal dobrý vstup do súťaže. Takisto je ale pravdou aj to, že v poslednom období sa im nedarí. Hráme doma a už potrebujeme získať víťazstvo,“ povedal líder Matúš Marcin.

12:48 - Pred domácim súbojom proti bratislavskému Slovanu sa k stretnutiu s majstrom vyjadril strelec posledného gólu z ostatného vzájomného merania síl oboch celkov. "Tešíme sa na zápas, špeciálne proti takému mužstvu. Dúfam, že budeme úspešní. Slovan je špička na Slovensku už niekoľko rokov, preto sme motivovaní poraziť ich. Verím, že nám fanúšikovia prídu pomôcť tak, ako nám to robili aj v doterajších domácich a vonkajších zápasoch. Čím viac nás bude, tým viac sa môžeme zomknúť a dosiahnuť dobrý výsledok," vyzýval priaznivcov Timotej Záhumenský.

11:44 - Asistent trnavského trénera Tomáš Prisztács pred duelom so Zlatými Moravcami uviedol: "ViOn nemá výsledky, aké by chcel mať. Je však vidno, čo chcú hrať, zmenili rozostavenie a majú lepšie čísla. Dokážu hrať aj na dvoch útočníkov v systéme s tromi obrancami. Nečaká nás nič jednoduché, očakávam, že terén bude dobrý a ak sa stretnú dve družstvá, ktoré budú chcieť hrať futbal, bude to o jednej-dvoch chybách. Práve tá nás naposledy stála plný bodový zisk." 

10:33 - Od návratu Skalice do najvyššej súťaže odohral tamojší káder s Ružomberkom šesť súťažných duelov a zakaždým boli k videniu dva alebo tri góly. V dvoch prípadoch sa zrodil výsledok 2:0, dvakrát sa zápasy skončili pomerom 2:1 a v ďalších dvoch vystúpeniach to bolo 1:1. Jednu remízu ale uhrali v pohárovom strete, takže následne museli rozhodnúť penalty. Uvidíme na Záhorí rovnaký počet presných zásahov aj v 13. kole?

09:24 - Aj pred duelom 13. kola platí, že Michalovce sú jedným z dvoch mužstiev, ktoré v aktulánom ročníku ešte nevyhrali. Na Zemplíne budú hostiť Trenčanov, tí po ukážkovej forme prežívajú mierný pád. Z ostatných troch ligových súbojov vyťažili iba jednu remízu a v Slovnaft Cupe šokujúco vypadli po penaltovom rozstrele v Devínskej Novej Vsi. Posledné vzájomné strety napovedajú výhru AS.

Výsledky posledných vzájomných duelov.
Výsledky posledných vzájomných duelov.Flashscore

08:00 - Neľahká úloha čaká hráčov Banskej Bystrice - na svojej pôde privítajú úradujúceho majstra, ktorý je momentálne pri veľkej chuti a vyhral posledných sedem ligových duelov. Impulzom môže byť pre domácich augustový vzájomný zápas, keď si Dukla z hlavného mesta odniesla remízu. Gólovou hlavičkou na 2:2 v 87. minúte o tom rozhodol Timotej Záhumenský.

3. NOVEMBER

21:00 - Ján Kozák ml., tréner Košíc: "Chceli sme byť disciplinovaní a aj sme boli. Dostali sme gól hlavou z 12 metrov, takú loptu by mal brankár chytiť. Dostali sme dve facky, ktoré sme nechceli. Dunajská Streda však bola v prvom polčase lepšia a zatlačila nás svojou kvalitou. Po prestávke sme sa dostali do náznakov šancí, škoda neuznaného gólu, ktorý nás mohol vrátiť do hry."

Adrian Guľa, tréner Dun. Stredy: "Prvý polčas rozhodol, boli sme dominantní a efektívni. V druhej časti už súper riskoval, za stavu 0:2 sme boli menej trpezliví, ale po prestriedaní sme sa vrátili do tempa. Krásne víťazstvo pre chlapcov a ďakujem fanúšikom za podporu."

19:19 - V predohrávke 13. kola vyhrali hráči Dunajskej Stredy na pôde Košíc a posunuli sa na piate miesto. Domáci prehrali ôsmy raz po sebe. Hviezdou stretnutia bol Yhoan Andzouana, ktorý dva góly strelil a na jeden prihral. Futbalista z Konga bol pri každom z posledných piatich gólov DAC-u (4+1). Viac v článku.

17:02 - V bráne Košíc nastupuje tretí raz v tejto sezóne Niké ligy skúsený Matúš Putnocký, ktorý v stredu oslávil svoje 39. narodeniny. Po treste za päť žltých kariet sa vracia Ján Mizerák. Premiérovo sa do základnej zostavy dostal Michal Jonec. Svoj prvý zápas od 1. októbra zažije Kristi Qose. Na strane hostí si prvýkrát od začiatku v drese DAC zahrá poľský obranca Konrad Gruszkowski a v Niké lige debutuje venezuelský záložník Andres Romero, doposiaľ nastúpil len v Slovenskom pohári proti Snine.

Základné zostavy oboch tímov.
Základné zostavy oboch tímov.Flashscore

16:37 - Dunajskú Stredu limitujú zdravotné problémy Ammara Ramadana a Spyrosa Risvanisa: "Po súboji v Košiciach hráme v utorok pohár, takže všetci futbalisti sú dôležití. Risvanisov štart je otázny pre chorobu, čo nás mrzí a uvidíme, či sa podarí dať Ramadana do takého stavu, aby bol pripravený aspoň na časť zápasu. Ostatní, okrem dlhodobo zranených, sú v poriadku, aj Redzic a Záhradník už trénovali s mužstvom a sú k dispozícii," povedal pre klubový web tréner Adrián Guľa.

15:53 - V Košiciach hral DAC ligové stretnutie naposledy 25. októbra 2014, proti MFK, keď sa po góloch Jána Nováka a Romana Sablera body delili.

15:21 - Kapitán Košíc Erik Pačinda prestúpil v júli 2015 z MFK Košice do DAC. Dvakrát bol najlepším strelcom Dunajskej Stredy v lige. Na jeseň 2018 po nezhodách s trénerom Hyballom v mužstve skončil a v januári 2019 sa stal hráčom Plzne.

14:40 - Ján Kozák ml. poskytol pred súbojom s Dunajskou Stredou rozhovor klubovému webu, v ktorom okrem iného opísal svoje úvodné tri dni vo funkcii. Viac v článku.

Dunajská Streda a Košice sa stretávajú veľmi ojedinelo.
Dunajská Streda a Košice sa stretávajú veľmi ojedinelo.Flashscore

13:48 - Nováčik najvyššej súťaže si bude musieť dať pozor na DAC hlavne v prvom polčase. Káder, ktorý zavíta do metropoly východu, má doposiaľ z úvodných 45-minútoviek celkové skóre +5, z druhých polovíc duelov je to mínus 2. Najviac sa mužstvu od Dunaja darí medzi 15. a 30. minútou (5:2), najmenej po 75. minúte (2:4).

12:07 - Košice spolu s Michalovcami disponujú druhou najmenej produktívnou ofenzívou, ktorá nastrieľala iba 10 gólov. Patrí im aj najhoršia obrana s 29 inkasovanými zásahmi. Dunajská Streda má 19-gólový útok, do jej brány smerovalo 16 streleckých pokusov súperov. 

11:12 - Momentálne zranený obranca Košíc Dominik Kružliak odohral v Dunajskej Strede štyri sezóny až do prestupu do Volosu v júli tohto roku. Po rýchlom konci gréckeho angažmánu sa vrátil na Slovensko a dohodol sa s Košičanmi.

10:34 - Košické FC prehralo posledných sedem ligových súbojov. Rovnako dlhú sériu neúspechov ťahal naposledy Trenčín v súťažnom ročníku 2018/19. Pre AS sa na tomto čísle aj zastavila, a to vďaka remíze práve s najbližším súperom Košičanov. 

Výsledkovú formu Košičanov zachraňujú pohárové zápasy.
Výsledkovú formu Košičanov zachraňujú pohárové zápasy.Flashscore

08:42 - Špecifické emócie môže počas zápasu v KFA zažívať Milan Dimun. Hráč DAC je odchovancom košického MFK, z ktorého v roku 2016 prestupoval do poľskej Cracovie. K svojmu aktuálnemu zamestnávateľovi zamieril pred dvomi rokmi. "Pre mňa to bude špecifický zápas, na ktorý sa veľmi teším a na ktorom budem mať veľa známych. Verím, že ho zvládneme, pretože potrebujeme víťazstvo, aby sme stúpali v tabuľke na priečky, kam patríme," povedal pre klubový web.

08:00 - Trináste kolo Niké ligy otvorí duel desiateho so šiestym mužstvom. Na ihrisko trápiacich sa Košičanov zavíta káder DAC, medzi súpermi je 13-bodový rozdiel. Doposiaľ sa obaja protivníci stretli v súťažnom zápase iba jediný raz, keď v 2. kole aktuálneho ročníka Dunajská Streda vyhrala 5:2.

2. NOVEMBER

20:30 - Tímom s najlepšou formou je momentálne vedúci tím Slovan Bratislava, ktorý ťahá sériu siedmich výhier po sebe. Aleksandar Čavrič sa presadil v siedmich súťažných zápasoch po sebe, z uplynulých deviatich má na konte deväť gólov. Proti Michalovciam sa trafil dva razy, čo sa mu za ostatných dvanásť mesiacov podarilo šiesty raz.

20:00 - Novým trénerom futbalistov FC Košice sa stal Ján Kozák mladší. S vedením nováčika Niké ligy podpísal zmluvu na dva a pol roka. Vo funkcii nahradil Antona Šoltisa, ktorý skončil po neuspokojivých výsledkoch. Viac v článku.

19:30 - Do trinásteho kola vstupuje Podbrezová ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelila 31 gólov. O jeden menej má Žilina, celkovo 28 zaznamenali hráči Slovana. Na opačnom póle sú Košice s 29 inkasovanými zásahmi, nasledujú Michalovce (28), Zlaté Moravce (21) a Ružomberok (21).

Štatistiky Róberta Polievku.
Štatistiky Róberta Polievku.Flashscore

19:10 - Brankár Vozinha ako jediný udržal čisté konto v piatich prípadoch, o jedno menej zaknihovali Richard Ludha a Milan Borjan.

19:00 - Na čele tabuľky strelcov sa momentálne nachádzajú dvaja osemgóloví Róbert Polievka a Dávid Ďuriš. Šesťkrát sa presadili zhodne Mark Assinor i Aleksandar Čavrič. Nasledujú päťgóloví Peter Kováčik, Tigran Barseghjan, Henry Addo a Njegoš Kupusovič. Medzi asistenciami dominujú Kováčik a Mário Sauer, zhodne s piatimi. Štyri majú na konte Matúš Kmeť, Dávid Strelec aj Barseghjan. V súčte je najproduktívnejší Polievka (8+3), nasledovaný Kováčikom (5+5).

18:30 - Počas týždňa boli v akcii dva tímy. Slovan dohrával 4. kolo, doma nedal šancu Michalovciam a vyhral nad nimi 5:1. Spartak Trnava to nemal ľahké v Považskej Bystrici, no vyhral 2:1 a postúpil do 5. kola Slovenského pohára.

Výsledky predošlého 12. kola Niké ligy.
Výsledky predošlého 12. kola Niké ligy.Flashscore

18:00 - Kolo číslo dvanásť prinieslo kvalitné individuálne výkony, z ktorých sme pre vás vytvorili ideálnu jedenástku jednotlivcov z Niké ligy. Viac v článku.

17:30 - Slovan Bratislava sa dostal na prvé miesto tabuľky a v stredajšej dohrávke 4. kola náskok zvýšil už na štyri body pred druhou Žilinou. Trenčín klesol dokonca na štvrté miesto za tretiu Podbrezovú. Trnava sa z piateho miesta dotiahla už na dva body, šiesta je Dunajská Streda a siedma Banská Bystrica. Vedľa seba sa držia Skalica s Ružomberkom, zatiaľ čo Košice už z desiatej priečky začínajú strácať. Michalovce a Zlaté Moravce stále nevyhrali.

17:00 - Pred nami je ďalšie kolo Niké ligy. Opäť vás vítame pri pravidelnom trackeri. Tradične si v ňom počas víkendu budete môcť prečítať najnovšie správy, ktoré hýbu najvyššou slovenskou súťažou. K predchádzajúcemu kolu sa môžete vrátiť pohľadom cez udalosti.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore