Flashscore zostava 12. kola Niké ligy: Elitu zastupuje Andzouana, Soares i Slovanisti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 12. kola Niké ligy: Elitu zastupuje Andzouana, Soares i Slovanisti
Andzouana sa blysol dvomi ranami spoza šestnástky.
Andzouana sa blysol dvomi ranami spoza šestnástky.dac1904.sk
Základná časť Niké ligy vstúpila do svojho druhého polčasu. Do ideálnej jedenástky hráčov 12. kola sa dostali protagonisti šiestich slovenských klubov. Najpočetnejšie zastúpenie ma obhajca titulu zo Slovana, duo svojich hráčov má v zostave až trojica tímov.
Flashscore zostava 12. kola Niké ligy.
Flashscore zostava 12. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Dominik Takáč (Trnava) 7,2

Po tesnej ligovej prehre v Tradičnom derby so Slovanom a domácom neúspechu z pôdy Európskej konferenčnej ligy proti Nordsjaellandu si chcela napraviť chuť nielen Trnava, ale i gólman Takáč. V Trenčíne ho síce dvakrát prekonal žiariaci legionár Soares, no brankár Spartaka sa stal jedným zo základných kameňov triumfu 3:2. V štatistikách zápasu svieti pri jeho mene šesť zákrokov proti snahe trenčianskeho AS, čím svoje hodnotenie posunul do zelených čísel.

Obrancovia

Yhoan Andzouana (DAC) 8,6

Dunajská Streda si z ostatného ligového vystúpenia odniesla debakel 1:5, ktorý jej uštedril žilinský káder. Náladu si zlepšila pohárovým vystúpením na ihrisku Sniny, kde svojho hostiteľa rozobrala šiestimi zásahmi. V boji o posun do hornej šestky zavítala do Michaloviec a zverenci Adriána Guľu tam našli nečakaného dvojgólového hrdinu. O oba presné zásahy DAC sa postaral obranca Andzouana a stal sa strojcom výhry 2:1. Po 90 minútach ho mohla tešiť aj známka 8,6.

Mark Csinger (DAC) 7,6

V 11. kole sa jediným úspešným strelcom DAC stal pri debakli pod Dubňom práve Csinger. Proti Zemplínčanom tentoraz gól síce nezaknihoval, no asistenciou sa podieľal na rozhodujúcom zásahu Andzouanu. Maďarský obranca si vyslúžil hodnotenie 7,6, ktorým si stanovil nové sezónne maximum. Z posledných dvoch duelov si odniesol prvé individuálne body aktuálneho ročníka Niké ligy.

Tomáš Nemčík (Žilina) 7,5

Dvadsaťdvaročný Nemčík má v tomto ligovom kolotoči na konte už aj štarty za rezervný tím Žiliny. Naposledy sa ale predstavil v základnej zostave A-tímu, ktorému zodpovedným výkonom pomohol k víťazstvu pod Čebraťom. “Šošoni“ si z ostatných štyroch ligových súbojov odniesli tri výhry a remízu, čo ich posunulo na druhú priečku tabuľky najvyššej slovenskej súťaže. Pre tohto obrancu bola známka 7,5 najlepšou od marca 2023.

Stredopoliari

Eynel Soares (Trenčín) 8,2

Ešte nedávno dobre rozbehnutý stroj trenčianskeho AS sa v poslednom období trápi. Deklarovalo to aj pohárové vypadnutie po zápase s Devínskou Novou Vsou. Dvihnúť vlajku mužstva zo Štadióna Sihoť chcel proti Spartaku hlavne Soares. Futbalista z Kapverdských ostrovov sa postaral o oba gólové zápisy domácich. Oku lahodiaci bol najmä ten druhý, keď sa tamojším divákom predviedol ukážkovou kombináciou s Kupusovičom a technickým zakončením k zadnej žrdi. Po dueli ho mohla tešiť aspoň známka 8,2.

Tigran Barseghjan (Slovan) 7,9

K rýchlemu ukončeniu košických nádejí prispel aj arménsky legionár. Po ôsmich odohraných minútach zvyšoval na 2:0 a o pár okamihov prihrával Kuckovi na tretí klinec do rakvy súpera. V rozpätí piatich minút si Barseghjan pripísal do štatistík 1+1 a položil tým základy hladkej výhry favorita. Ihrisko opúšťal v záverečnej tretine duelu so známkou 7,8.

Juraj Kucka (Slovan) 7,5

V Trnave sa ostrieľaný slovenský reprezentant blysol asistenciami pri oboch góloch svojho mužstva, ktoré si z očakávaného derby odnieslo všetky body. Tentoraz sa predstavilo na domácom štadióne, kam pricestovali Košičania, s ktorými Slovan urobil krátky proces. Podiel mal na tom aj Kucka, v 14. minúte zvyšoval skóre merania síl už na 3:0. Bratislavčania pridali ešte jeden zásah a so zápasom k dobru zamierili na čelo nikéligového pelotónu.

Philip Azango (Trnava) 8,1

Trnavčania potrebovali po hodine hry pod Hradom Matúša Čáka streliť dva góly, aby zvrátili stav 1:2. Tento cieľ sa im podarilo naplniť najmä vďaka Azangovi, ktorý najprv v 61 minúte prihrával Bainovičovi na vyrovnávajúci zásah. Víťaznú ranu už zobral plne do svojej réžie, gólmana Vozinhu prekvapil strelou k bližšej žrdi a rozhodol o úspechu hostí. Bilanciou 1+1 zopakoval svoj septembrový zápis z duelu proti Košičanom.

Útočníci

Dávid Ďuriš (Žilina) 7,7

Ďurišovi to na slovenských trávnikoch sype, čo dokazuje aj pozíciou najlepšieho strelca, o ktorú sa delí s osemgólovým Róbertom Polievkom. Formu kanoniera potvrdil žilinský útočník aj v Ružomberku, kde sa v 55. minúte postaral o víťaznú poistku výsledku 2:0. Svoj káder tým nasmeroval k najvyšším priečkam tabuľky a po dvojgólovom vystúpení proti DAC si tentoraz zapísal hodnotenie 7,7.

Dávid Strelec (Slovan) 8,6

Na štart v základnej jedenástke trénera Vladimíra Weissa čakal od 1. októbra. Skúsený lodivod naňho ukázal prstom pre derby západu s východom. Slovan doma privítal nováčika z Košíc a Strelec bol pri chuti. Za dôveru sa koučovi odvďačil už v šiestej minúte, keď otváral skóre duelu. Neskôr sa ukázalo, že jeho zásah bol zároveň aj víťazným. V Niké lige sa presadil po mesiaci čakania, odohral 83 minút a získal tmavozelené hodnotenie.

Roman Haša (Skalica) 7,6

Ak berieme do úvahy aj pohárový triumf proti Beluši, tak Skaličania neprehrali už štvrtý raz po sebe. V troch prípadoch bol pri tom aj Haša, ktorý sa predtým na zápasovej súpiske neobjavil až šesťkrát za sebou. Na pôde ViOn-u ale pomohol Záhorákom k ďalšiemu zisku do tabuľky. Po 50 minútach hry strelil jediný gól stretnutia, ktorý mal cenu troch bodov. Autor rozhodujúcej rany po 67 minútach schádzal z ihriska s pocitom dobre vykonanej práce.

HRÁČ 12. KOLA: YHOAN ANDZOUANA

Vylepšenie štatistík dvomi gólmi u obrancov nebýva zvykom. Futbalista z Konga sa však práve takýmto počinom prezentoval pred vlastnými fanúšikmi proti Michalovciam a pre DAC vystrelil tri body. Radosť z presného zásahu mal naposledy ešte na začiatku augusta, keď sa trafil do siete Košíc. Teraz prispel k výhre nad ďalším celkom z východu republiky. Odohral celý zápas, po ktorom si mohol užiť pocit vďaky zo strany trénera i spoluhráčov.