Slovan vybavil Košice za pätnásť minút. Trnava vonku stále neprehrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan vybavil Košice za pätnásť minút. Trnava vonku stále neprehrala

Aktualizované
Slovan oslavuje otvárací gól Strelca.
Slovan oslavuje otvárací gól Strelca.TASR
Nedeľa patrila v Niké lige dvom dohrávaným duelom. V oboch sa predstavili účastníci skupiny Európskej konferenčnej ligy. Na Tehelné pole pricestovali Košice. Trnava, naopak, nastúpila pod hradom Matúša Čáka v Trenčíne. Fanúšikovia sledovali výborný zápas s piatimi gólmi.

AS Trenčín - Spartak Trnava 2:3

Spartakovci vstupovali do stretnutia s vedomím, že na pôde súpera v prebiehajúcom ročníku ešte neprehrali. Sériu chceli na Sihoti natiahnuť. Na opačnej strane chceli trenčianski futbalisti jednu ukončiť. V dvoch kolách po sebe neskórovali a nevyhrali. V týždni do konca vypadli v Devínskej Novej Vsi zo Slovnaft Cupu. Do 12. kola vstúpili aktívne. Držali loptu na svojich kopačkách a vyvíjali na súpera tlak. 

V polovici jedenástej minúty mal možnosť otvoriť skóre Kupusovič, keď po centri Gonga sprava na prvej žrdi prudko mieril do priestoru troch žrdí, no Takáč vytiahol vynikajúci zákrok. V úvodnej desaťminútovke vystrelili zverenci Iliju Stolicu štyrikrát, z toho trikrát do priestoru brány. Brankár Trnavy sa na prácu sťažovať nemohol. Lenže v pätnástej minúte to boli Trnavčania, ktorí sa dostali do vedenia. 

Štatistický pohľad na duel.
Štatistický pohľad na duel.Flashscore

Neboli aktívnejší, nedržali loptu na svojich kopačkách, ale rýchlu akciu sprava a najmä svoju šikovnosť, využil Azango. Dostal sa do šestnástky a jeho strelu si zrazil do vlastnej siete stopér Bondarenko. Bývalý krídelník Trenčína bol pri chuti. V 31. minúte založil akciu, ktorú sám zakončil. Zblízka Vozinhu neprepálil, vyrážal na roh. Po ňom vyrazili hráči spod hradu Matúša Čáka do rýchleho protiútoku, ktorý ťahal Ibrahim. Loptu prepasíroval na Gajdoša, no finálna prihrávka mu nevyšla. Stredopoliar s číslom 8 na drese nezakončil razantne. Situácií v blízkosti trnavskej brány bolo veľa. V 41. minúte rozohral sprava štandardku Gajdoš, k odrazenému centru sa dostal Soares a ten sa zvnútra nemýlil - 1:1. 

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Pokračovali ofenzívne akcie, diktovanie tempa s loptou od hráčov Trenčína. Tí sa zakrátko po návrat z kabíny radovali po druhý raz. Soares si zľava narazil s Kupusovičom, prenikol dovnútra a krížnou strelou k ľavej žrdi poslal druhým zásahom v stretnutí svoje mužstvo do vedenia. Ale Trenčín viedol iba desať minút. 

Kupusovič čaká na presný zásah tri kolá.
Kupusovič čaká na presný zásah tri kolá.TASR

Šulek potiahol loptu, Bariš ho sfauloval, no hráč Spartaka ju stihol posunúť Azangovi doprava, ktorý na hranici pokutového územia našiel voľného Bainoviča a aj druhý bývalý hráč trenčianskeho AS sa nemýlil. Od 62. minúty bolo opäť vyrovnané. To sa nepáčilo Azangovi, ktorý v 75. minúte unikol po pravej strane do šestnástky Azango a prepálil po zemi Vozinhu - 2:3. V 89. minúte mohol vyrovnať striedajúci Akila, no po práci Ibrahima z jedenástich metrov nestrieľal dostatočne tvrdo. 

Slovan Bratislava - FC Košice 4:0

Od úvodných sekúnd to bola prakticky jednostranná záležitosť - domáca. Skóre otvoril Strelec, ťažil z nakopnutej lopty a nedohodnutí sa Fabiša s Kirom, ktorého obišiel a zakončil do prázdnej brány. Bol to jeho štvrtý zásah v sezóne. Zakrátko si pripísal asistenciu, pred pokutovým územím posunul loptu voľnému Barseghjanovi. Armén mal dostatok času i priestoru, čo dokonale zužitkoval zakončením k ľavej žrdi. Katastrofálnu pätnásťminútovku podotkol bombou pod brvno spoza šestnástky Kucka. S nováčikom to na Tehelnom poli nevyzeralo vôbec dobre.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Z troch striel na bránu si brankár Kira nesiahol ani raz na loptu. Zákroku sa dočkal v úvode tridsiatej minúty, keď vyriešil mikrosúboj so Strelcom. Pred ním to po rohovom kope a odrazenej lopte skúšal nepresne Faško. Frustrácia hostí pokračovala po zmene strán. Z prvej akcie po návrate z prestávky strieľal zblízka Tolič, Kira vytiahol dôležitý zákrok. Vyrazil však loptu pred seba, kde ju chcel doraziť Strelec, ktorého zozadu sfauloval Fabiš. 

Arbiter stretnutia ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil Čavrič a nemýlil sa. Zvýšil na rozdiel štyroch gólov. Pre Srba to bol šiesty zásah v šiestom súboji (vo všetkých súťažiach, pozn.) po sebe, do ktorého nastúpil. Stretnutie dotiahli domáci k ôsmemu víťazstvu a návratu do čela tabuľky.

Neúplná tabuľka Niké ligy po 12. kole.
Neúplná tabuľka Niké ligy po 12. kole.Flashscore