Odchod trénera hráčmi Dukly zamával. Boli sme ako rodina a on jej otcom, hovorí Polievka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odchod trénera hráčmi Dukly zamával. Boli sme ako rodina a on jej otcom, hovorí Polievka

Polievka strelil už osem gólov.
Polievka strelil už osem gólov.TASR
Nečakaný koniec trénera, ale výborná reakcia. Tak by sa dali opísať posledné dni v banskobystrickej Dukle, ktorá remizovala 2:2 na pôde Podbrezovej, odkiaľ sa body nevozia domov po jednoduchej ceste.

Lodivod Michal Ščasný prijal ponuku cyperského Othellosu. Klub mu nebránil a uvoľnil ho. Na lavičku tak zasadol jeho už bývalý asistent Mário Auxt.

"Bolo to dosť narýchlo, potrebovali sme zareagovať. Ja som bol pri tíme, vedel som, ako funguje. Snažil som sa to postaviť na silných veciach. Zmena bola pre mňa v podstate len v tom, že som bol pri čiare a musel som reagovať rýchlejšie. Na lavičke máte viac času si niektoré veci premyslieť," povedal Auxt na tlačovej konferencii.

Podbrezová - Banská Bystrica 2:2

Kapitán Róbert Polievka pred novinármi priznal, že táto správa bola veľkou ranou: "Mali sme to veľmi ťažké, mnohí si to ani nevedia predstaviť. Pre nás bol tréner Ščasný obrovská osobnosť. S chalanmi to zamávalo a bolo to cítiť," nechal sa počuť rodák z Krupiny.

"Po pohárovom stretnutí prišiel majiteľ s tým, že tréner má ponuku. Myslím si, že 99 percent kabíny to zaskočilo. My sme trénera Ščasného mali veľmi radi. Vytvárali sme veľkú rodinu, v ktorej bol akoby náš otec. Neboli sme pripravení, aby odišiel. Ani my hráči a ani klub, ale v piatok sme ukázali dobrú reakciu. Ukázalo sa, ako sme silný kolektív," pokračoval Polievka.

V piatok bol znova pri všetkom podstatnom. Na pôde Podbrezovej jeho center poslal do vlastnej brány Bartoš a následne individuálnou akciu pridal svoj ôsmy zásah v Niké lige, čím sa osamostatnil na čele tabuľky strelcov.

"Bola to dobrá reakcia kabíny. Je tu tréner Auxt, ktorý má podporu hráčov aj vedenia. Budeme sa snažiť pomôcť jemu, on pomáha nám. Tím sa inak nemení, len v tom, že Michal odišiel. Chceme sa ďalej prezentovať hrou, ktorú tu obaja nastavili. Od pondelka začíname niečo nové, ale myslím si, že veľa zmien nenastane, keďže tréner Auxt mal v mnohom rovnaké názory ako tréner Ščasný," doplnil Polievka.